WTA BUCHAREST OPEN: ANDREEA MITU castiga duelul romancelor cu SORANA CIRSTEA

ANDREEA MITU a invins-o pe SORANA CIRSTEA cu 5-7, 6-2, 6-4, joi seara, la Arenele BNR din Capitala, intr-un meci integral romanesc din optimile de finala ale turneului de tenis BRD BUCHAREST OPEN (WTA), dotat cu premii totale de 226.750 dolari.

Andreea Mitu (23 ani, 78 WTA) s-a calificat in sferturile de finala, unde o va intalni pe invingatoarea dintre MONICA NICULESCU, a treia favorita, si TELIANA PEREIRA (Brazilia).

Mitu, care si-a luat revansa in fata Soranei, dupa ce Cirstea s-a impus cu 6-3, 7-6 (3), saptamana trecuta, in primul tur la Contrexville (Franta), si-a asigurat un cec de 5.900 dolari si 60 de puncte WTA.

CITESTE SI: WTA Bucharest Open: MONICA NICULESCU s-a calificat in turul doi dupa un meci dificil cu ANA BOGDAN

Andreea a inceput mai bine meciul, a reusit break-ul la debut si a avut 2-0, dar Sorana (25 ani, 165 WTA) a revenit si a intors scorul (3-2). La 4-4, Mitu a mai facut un break, dar apoi Cirstea a castigat trei ghemuri la rand si a incheiat primul set cu 7-5.

Mitu a dominat si debutul setului secund, a condus cu 3-0, 4-1 si a castigat mansa cu 6-2.

In decisiv, tot Mitu a luat ghemul inaugural, pe serviciul adversarei, Sorana a facut rebreak si a condus cu 2-1, apoi Mitu a egalat si a facut break, s-a desprins la 5-2, a ratat o minge de meci, apoi Cirstea s-a apropiat la 4-5, insa Andreea Mitu a inchis setul si meciul cu 6-4.

Sursa foto: Hotnews/Adrian Ilincescu