WTA BUCHAREST OPEN: MONICA NICULESCU a fost ELIMINATA in semifinale

MONICA NICULESCU, locul 41 WTA si cap de serie numarul 3, a fost invinsa in doua ore si 21 de minute cu scorul de 5-7, 6-1, 6-2, de principala favorita, italianca SARA ERRANI, locul 20 WTA, in semifinalele turneului BRD BUCHAREST OPEN.

Monica a inceput perfect partida cu Sara, jucatoarea noastra reusind break-ul in chiar primul game in care Sara a servit. Monica si-a facut serviciul si distanta s-a pastrat pana la 5-3, moment in care Errani a revenit si a egalat la 5. Jucatoarea din Italia a acuzat efortul depus si si-a pierdut inca o data serviciul, Monica inchizand setul cu 7-5.

Dupa un prim set pierdut la limita, Sara s-a acomodat cu slice-ul Monicai, principala favorita a competitiei incepand sa stea mai mult in schimburi, pana cand i se oferea ocazia justa pentru a ataca. Cu aceasta tactica la indemana, Sara a castigat punct dupa punct, in timp ce Niculescu a cazut usor din punct de vedere mental. In aceste conditii, Errani a castigat setul al doilea cu 6-1, impingand semifinala in decisiv. 

Al treilea set nu si-a schimbat prea mult coordonatele: Monica a alergat precum o “furnicuta”, dar a avut prea rar mingi castigatoare. In aceste conditii, Sara a returnat aproape de linia de fund, cu mingi inalte invartite suficient cu topspin-ul de forehand, iar Monica a returnat tot mai greu. Errani a facut break-ul, s-a desprins pe tabela si a dictat majoritatea punctelor. Setul l-a castigat cu 6-2, obtinand astfel calificarea in finala turneului bucurestean. 

Romanca a jucat in penultimul act la BRD Bucharest Open si in 2014, la editia inaugurala, cind a fost invinsa de Simona Halep. Pentru calificarea in semifinale, Monica si-a asigurat 11.300 de dolari si 110 puncte WTA. 

In cealalta semifinala se intilnesc ANNA SCHMIEDLOVA (Slovacia), cap de serie numarul 7 si locul 60 WTA, si POLONA HERCOG (Slovenia), locul 87 WTA.

Sursa foto: hotnews