WTA BUCHAREST OPEN: VICTORIE pentru PATRICIA TIG, la debutul sau intr-un TURNEU WTA

Jucatoarea romana de tenis PATRICIA MARIA TIG s-a calificat in optimile turneului WTA BRD BUCHAREST OPEN, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, luni, dupa ce Silvia SOLER-ESPINOSA (Spania) a abandonat la scorul de 6-4, 3-1 si 15-15, din cauza unor probleme medicale la umarul drept.

Tig (20 ani), locul 170 in lume, a obtinut victoria dupa o ora si 11 minute de joc, la DEBUTUL SAU IN CIRCUITUL WTA. Romanca a condus jocul in debutul meciului dupa ce iberica a luat primul ghem, desprinzandu-se la 4-1. Soler (27 ani), locul 101 in ierarhia WTA, a ridicat nivelul si a incercat sa refaca echilibrul si s-a apropiat la 4-3. La 5-4 Tig a facut apel la antrenorul sau, dar efectul dorit nu s-a vazut imediat, Soler avand doua mingi de break si 5-5. Tig a reusit sa le anuleze pe amandoua si a luat setul cu 6-4, in 42 de minute.

CITESTE SI: HORIA TECAU si JEAN JULIAN ROGER au CASTIGAT turneul de la WIMBLEDON la dublu

Romanca, beneficiara unui wildcard, a inceput excelent setul secund, desi Soler s-a consultat cu antrenoarea sa. Tig a avut 2-0, iar la 2-1 Soler-Espinosa a cerut interventia fizioterapeutului din cauza unor probleme la umarul drept. Dupa cinci minute, perioada in care Tig s-a consultat din nou cu antrenorul sau, Soler a revenit in teren, cu o fasa elastica la umarul drept, dar nu a mai putut continua decat un ghem si doua schimburi, retragandu-se la 3-1 si 15-15 pentru Tig in setul secund.

Patricia Tig si-a asigurat un cec de 3.310 dolari si 30 de puncte WTA, iar in optimi o va intalni pe invingatoarea dintre Tereza SMITKOVA(Cehia), a sasea favorita, si slovena Polona HERCOG.

Un rezultat remarcabil a reusit si CRISTINA DINU (22 ani), locul 369 in lume, care a invins-o pe Iaroslava Svedova (Uzbekistan), principala favorita calificarilor, cu 6-3, 6-3, luni, in ultimul tur al fazei preliminare. Svedova (27 ani) ocupa locul 109 in ierarhia mondiala.

Romanca, la cel mai bun rezultat al sau in acest an, si-a asigurat un cec de 1.925 dolari si 19 puncte WTA.

Cristina Dinu creste astfel la sapte numarul romancelor de pe tabloul principal: Monica NICULESCU (a treia favorita), Alexandra DULGHERU (a cincea favorita), Andreea MITU, Sorana CIRSTEA, Patricia TIG, Ana BOGDAN si Cristina DINU.

Sursa foto: digisport.ro