X FACTOR, sezonul 3: A reinceput show-ul la Antena 1

A reinceput X FACTOR! Al treilea sezon a pornit la drum duminica, 22 septembrie, la Antena 1. Primul a fost Leonte. Andrei Leonte. Apoi Turcu. Tudor Turcu. Adica primele doua sezoane din X Factor. Primii doi castigatori. Le trebuie “urmasi”. Sau “urmase”.

Asa ca Delia, doamna cu initiativa, a pus mana pe telefon si i-a sunat pe ceilalti doi jurati: Cheloo era in masina, pe munte, cu treburile lui; Dan Bittman se relaxa. Gata! Jurata a dat startul. Razvan si Dani au venit, din nou, sa dea o mana de ajutor. Din decembrie pana acum a trecut mult timp, dar asteptarea a luat sfarsit! Noul sezon X Factor, cel de-al treilea, porneste la drummmmm!!!!

Un tort plin de sange, o piesa de Senpol si o provocare. Petri, nu vrei sa incerci si la Top Chef?

Un tort cu “ingrediente speciale X Factor” sau 2 de DA? Are 19 ani si un zambet radiant. Petrica nu are nicio problema in viata si asta pentru ca e inconjurat de dimineata pana seara de bunatati si muzica. E cofetar si nu cunoaste tristetea: “Cand fac prajiturelele, cant, dansez, ma rotesc”. Are stofa de Top Chef, dar cu factorul X cum sta?

Hotarat sa castige, concurentul vine pregatit sa ii indulceasca pe jurati cu un tort insemnat cu X (daca nu ii poate convinge cu vocea). Imbracat in camasa alba si cravata neagra ca taciunele, Petrica incearca sa o ademeneasca pe Delia cu putina frisca si dulceata. Are 3xDA pentru tort, dar ce facem cu auditia?

“Voi interpreta o piesa de Sean Paul, ‘So Fine’” – “Sampon?”, intreaba retoric Bittman, glumind. Pe tanar il iau transpiratiile, pupilele i se maresc si zambetul ii dispare pret de o secunda. Cum se da drumul la beat, isi revine si incepe sa recite pe o voce guturala. Delia ramane masca, iar Dan apuca tortul de pe masa si pare gata sa isi dea verdictul. Se razgandeste, il lasa jos, in timp ce Delia se pune pe dansat.

Cheloo este singurul care sta cuminte la locul sau. Asta nu inseamna ca il scuteste de un interviu ca la carte: “In primul rand, a avut text piesa? Erau chiar cuvintele lui Senpol? Inseamna ca esti aproape de piesa originala si eu nu inteleg ce zice baiatul ala”. Dan ii arunca o provocare: “Iti dau un DA daca te asezi cu fundul in tortul ala! Pe cuvantul meu!”. “Iti dam Doi de Da”, continua Cheloo. Publicul scandeaza, mai ceva ca la un meci de fotbal, in timp ce Razvan inmarmurit in backstage.

E acum sau niciodata! Petrica isi distruge munca, doar-doar l-or trece juratii. Actul sau nebunesc ii aduce un DA, un NU, iar Delia trebuie sa acorde votul final. “Pentru ca eu stiu ca esti un om de caracter [Cheloo] si daca spui “DA”, ramane DA”.
Roxy, fata din Bacau: toc inalt si voce…brici!

Roxana stie si sa gateasca. Daca nu va trece in fazele superioare ale X Factor, Top Chef se pregateste sa inceapa…

Gateste, e frumusica, le are cu cantatul si imparte apartamentul cu doua prietene. Dar, ceea ce conteaza, se descurca pe portativ si are factorul X. Roxana Marisca ar fi buna si pentru “Mireasa pentru fiul meu!”

A lasat orasul lui Bacovia pentru Bucuresti. E cazata dimpreuna cu alte doua colege intr-un apartament primitor, cu o sufragerie generoasa, numai buna pentru Cheloo, care se autoinvita. Stie sa gateasca, e frumusica, imbulinata. E dezinvolta, zice ca iubeste muzica de toate culorile: “De la lautareasca la rock”. Crede ca X Factor o va ajuta sa-si gaseasca stilul si spune ca se lasa modelata…N-are emotii, desi e prima oara. “Poate si ultima”, glumeste Cheloo. Dar Roxana Marisca simte muzica. Canta Duffy, e ok. Publicul o place. Asa cum lui Dan Bittman ii plac colegele de apartament, chemate pe scena.

Totul e bine cand se termina cu bine! Trei de X pentru Roxana, care merge mai departe si o promisiune facuta lui Cheloo: “Daca nu ai unde dormi, sufrageria noastra e libera. E decomandata, da’ merge!” Rapperul nu zice nu. A dormit si in conditii mai vitrege, pe balcon…

Bisbal de Romania, cu voce de Bolton si un trandafir, o cucereste pe Delia

“Sexy and I know it”. Asa scrie pe tricoul lui. A zburat cu avionul ca sa se incarce cu adrenalina pentru marele show. Isi poarta cu mandrie pletele vopsite blond, cerceii cu pietre pretioase si zambetul larg. Chiar foarte larg. Arata mai ceva ca un star international. Unde mai pui ca seamana si cu David Bisbal, dupa cum bine zice Delia.

Numele lui e Dumitru Botnaru, are 22 de ani si o inima de artist. A facut dans, a scris poezii si a pictat. Nu asa, oricum, pe panza sau pe hartie, ci pe piele… de fata. E o fire romantica si ii place sa daruiasca flori, “sa surprinda femeia”.

Chisinau e orasul lui natal. Ce sa mai… moldovean autentic, pus pe fapte mari: “Eu ma vad ca un mare artist si imi doresc asta. Imi doresc scena, imi doresc faima, imi doresc public, imi doresc fani”. Cine stie, poate ca X Factor ii va transforma dorintele in realitate. Daca trece de exigentele juriului, bineinteles…

Paseste pe scena putin stingher. Acum, emotiile date de zborul cu avionul palesc in fata celor resimtite la cativa metri de juriu. Primul si singurul semn de incurajare vine din partea Deliei: “Din Chisinau vin oameni foarte talentati”, spune, cu sinceritate, aceasta. In timp ce frumoasa artista ii face ochi dulci concurentului, masculii stau in garda, gata sa-si atace “prada”.

Ca de la blonda la blond…

Dupa indelungi interogari, pana se plictiseste Cheloo, jurata X Factor ii pune, in mod inevitabil, cea mai “dificila” intrebare. Ca de la blonda la blond. “Ai prietena?”. Concurentul i-a replicat ca nu are. Mare greseala. Ocazia perfecta pentru Cheloo sa-l descoasa putin. Ca prea e la patru ace. Il cam roade curiozitatea si insista asupra intrebarii “De cat timp nu ai prietena?”. In continuare, il priveste suspect, asteptand un raspuns. “M-am despartit acum un an, dar, stai linistit, la capitolul asta stau bine”, raspunde moldoveanul, mentinandu-se ferm pe pozitii.

Gata! Are unda verde la cantat. Dar nu inainte ca Delia sa-l roage, cu blandete, sa n-o dezamageasca: “Te rog din suflet. Priveste-ma in ochi. Aia doi mari. Si spune ca o sa canti frumos”. La auzul acestor vorbe, Dumitru trage aer in piept si se concentreaza. N-are voie sa se faca de ras.

Se da play la melodie. In sala rasuna o voce placuta, masculina. Pare cunoscuta. Seamana cu a lui Michael Bolton? Da. Bittman ne confirma banuiala, ulterior. Romantismul “tipa” din concurentul nostru: “When a maaan loves a wooooman”. Pe aceste versuri ii ofera Deliei un trandafir rosu, direct de la pieptul lui. Gestul a fost apreciat de public, insa nu si de colegii din juriu, carora le-a starnit invidia.

Cheloo iar se plictiseste si iese la o tigara, prin fata concurentului. Bisbal de Romania nu se lasa afectat de indiferenta juratului si face o reverenta scurta. E multumit ca a trecut mai departe, chiar daca n-a fost la inaltime, ca in avion. Pana la urma, asta e tot ce conteaza. Nu?