Xiaomi revoluționează cartela SIM! Ideea brevetată de compania din China

Xiaomi are o idee care să rezolve cea mai stupidă scuză a producătorilor de telefoane. Cei care renunță la carduri microSD susțin că ocupă prea mult spațiu. Compania chineză vrea să integreze, în cartela SIM, un așa card. Are și brevet pentru idee.

Brevetul Xiaomi e, în esență, pentru o tehnologie proprie. Cum a încercat Huawei cu standardul NanoMemory (NM) care să înlocuiască tradiționalul card microSD. Pe scurt, ai avea o singură cartelă hibrid între card de stocare și SIM. Abordarea e un pic atipică, dar ar putea funcționa.

Problema Xiaomi e însă că vine cu această idee într-un moment în care producătorii – ca Samsung și Apple – încearcă să stabilizeze standardul eSIM. Practic, nu mai ai o cartelă fizică, ci una electronică în telefon activată în funcție de ce rețea ești.

Chiar dacă avem, în prezent, atât tehnologia eSIM, cât și reducerea dimensiunilor cartelelor SIM clasice, Xiaomi are o zonă în care poate avea succes. În Europa vorbim de eSIM și, foarte probabil, va fi un standard larg adoptat în următorii doi ani. Apoi rămân zecile de țări, cu unul până la două miliarde de utilizatori, care vor avea nevoie de o așa tehnologie.

Pe zona low-to-mid, Xiaomi poate avea succes cu acest brevet. Mai ales că rezolvă atât problema spațiului, cât și de-a avea acces la un card microSD. Eventual, un card microSD de 512 GB vândut deja de operator.

Sigur, nu trebuie neapărat să ne gândim că nu va fi cu standard 5G. În multe țări din Asia nu va fi nevoie de 5G în următoarea perioadă. Chiar dacă nu vom vedea această tehnologie adoptată la noi, e posibil ca Xiaomi, cu puterea financiară pe care o are, să transforme ideea într-una practică cel puțin pentru câteva zeci de milioane de clienți și câteva zeci de operatori telecom.

Sursa text și foto: playtech.ro