Yahoo a primit 13.000 de cereri de informatii din partea autoritatilor SUA

Compania americana Yahoo a anuntat ca a primit intre 12.000 si 13.000 de cereri de informatii din partea autoritatilor americane in perioada 1 decembrie 2012 -31 mai 2013.

Conform unui comunicat dat de Yahoo, cererile de informatii au fost facute in mare parte pentru “fraude, crime, rapiri si alte anchete penale”, dar sefii companiei spun ca respecta viata privata a utilizatorilor sai.

“Ca si celelalte intreprinderi, Yahoo nu poate dezvalui, din punct de vedere legal, numarul cererilor deoarece aceste cifre sunt confidentiale. Cu toate acestea, noi solicitam Guvernului federal sa-si reconsidere pozitia asupra subiectului si asiguram ca respectam intimitatea clientilor nostri”, se arata in comunicat.

Marile grupuri de Internet, printre care se afla Apple, Google, Facebook si Yahoo, s-au confruntat in ultima perioada cu neincrederea utilizatorilor, dupa dezvaluirile lui Edward Snowden, un fost consultant al Agentiei Nationale de Securitate, potrivit carora acestea au furnizat date personale in cadrul programului de spionaj PRISM.