YEMEN: Evacuare pe cale aeriana a angajatilor ONU

Sute de angajati ai ONU si ai intreprinderilor straine care opereaza in Yemen au fost evacuati sambata pe cale aeriana din Sanaa, unde o operatiune militara, condusa de Arabia Saudita este in curs, potrivit unor surse militare.

Peste 200 de angajati ai ONU, ai ambasadelor si ai societatilor straine au parasit sambata dupa-amiaza Sanaa“, a declarat pentru AFP una din aceste surse, fara sa precizeze destinatia acestora.

O alta sursa a confirmat plecarea angajatilor ONU si ai organizatiilor sale specializate, adaugand ca nu mai ramane in Yemen decat decat “personalul necesar misiunilor umanitare de urgenta”.

CITESTE SI: RAZBOI in YEMEN: Avioanele coalitei condusa de ARABIA SAUDITA au BOMBARDAT capitala SANAA

Trimisul special al ONU in Yemen, Jamal Benomar, urma de asemenea sa paraseasca Sanaa, a indicat o sursa din anturajul sau, adaugand ca el se va duce la Sharm-el-Sheikh in Egipt, unde se desfasoara un summit arab, axat partial pe situatia din Yemen.

Incepand de joi, militia siita houthi, care controleaza aeroportul din Sanaa si vaste regiuni din Yemen, este vizata de o operatiune aeriana de anvergura condusa de Riad, care a luat conducerea unei coalitii a tarilor arabe, venita sa-l ajute pe presedintele Abd Rabbo Mansour Hadi, aflat in colimatorul rebelilor.

CITESTE SI: RAZBOI in YEMEN: ARABIA SAUDITA a declansat o OFENSIVA MILITARA de PROPORTII 

Arabia Saudita a mai anuntat sosirea sambata in portul Jeddah a zeci de diplomati evacuati miercuri pe doua nave ale marinei sale din Aden (sudul Yemenului), in ajunul declansarii raidurilor sale aeriene impotriva militiilor rebele si a aliatilor lor in aceasta tara.