YouTube adăugat ca pârât în procesul împotriva BitConnect

Potrivit documentelor instanței depuse la 3 iulie, YouTube a fost adăugat ca inculpat într-un proces de acțiune împotriva BitConnect.

Procesul a fost inițial depus la 24 ianuarie de către șase persoane reprezentate de firma de avocatură Silver Miller. Reclamanții afirmă că platforma de cripto de investiții BitConnect a emis tokenuri care erau titluri de valoare neînregistrate și că a obținut fonduri suplimentare printr-o “schemă Ponzi de mare amploare”. Reclamanții au declarat că pierderile personale au totalizat 771.000 de dolari. BitConnect ar fi folosit fondurile primite de la investitori noi pentru a satisface așteptările celor existente.

Pe documentele instanței, BitConnect a postat un număr de videoclipuri promoționale pe YouTube, care au fost considerate inadecvate deoarece materialul ar fi lăudat potențialii investitori la o schemă frauduloasă de investiții. Se spune că YouTube nu a delistat și demonetizat videoclipurile publicate, care au expus “nenumărați” utilizatori YouTube la videoclipuri rău intenționate și la investiții ilegale.

Citește și: O UNITATE INTERNAȚIONAȚIONALĂ SPECIALĂ VA LUPTA ÎMPOTRIVA CRIMELOR FISCALE COMISE CU AJUTORUL CRYPTO MONEDELOR

Primele zece filiale BitConnect de pe YouTube au postat peste 70.000 de ore de conținut neactualizat, ceea ce a generat 58.000.000 de vizualizări. Documentul spune că numărul de vizionări ale câtorva videoclipuri ale promotorilor afiliați a depășit cu mult numerele de prag pentru standardele de eligibilitate “îmbunătățită”. În mod special, un număr corect de utilizatori au notificat YouTube despre activitatea frauduloasă de către BitConnect, postând videoclipuri cu titluri cum ar fi “Cum funcționează înșelătoria în legătură cu Bitconnect”, “Craig Grant Explică înșelătoria Bitconnect” și altele. Într-un e-mail către Cointelegraph, David Silver de Silver Miller a spus:

“Acest caz nu înseamnă că YouTube este vorbitorul sau editorul conținutului de pe site-ul său. În schimb, răspunderea se bazează pe eșecul YouTube de a acționa după ce a învățat din conținutul publicat direct pe YouTube despre prejudiciul ușor previzibil reprezentat de partenerii săi de publicitate … După cum spune vechea zicală: Uneori, când te culci cu câini, primești purici.

Reclamanții afirmă că, dacă YouTube ar fi efectuat o căutare adecvată a bazelor sale de date, ar fi anulat videoclipurile dăunătoare BitConnect. În schimb, YouTube a acceptat un număr tot mai mare de videoclipuri BitConnect, ceea ce a dus la numeroase victime, inclusiv mulți membri ai clasei.

Documentul se referă, de asemenea, la Google LLC, care și-a modificat politica privind produsele financiare pentru a interzice toate anunțurile legate de crypto monede și conținutul asociat, din cauza unei potențiale daune utilizatorilor de platforme deținute de Google, inclusiv YouTube. Documentul concluzionează: “YouTube a eșuat ca un gatekeeper pentru a-și proteja utilizatorii și a avertiza utilizatorii săi cu privire la prejudiciile pe care YouTube le-a determinat să le împiedice cu protocoalele sale de publicitate și algoritmi de proprietate”.