Youtube ar putea cere taxa pe continutul video

Youtube, detinut de Google, ar putea introduce o taxa pe continut, anul acesta. Reprezentantii site-ului poarta discutii cu creatorii de continuturi in vederea introducerii unei taxe pentru vizionarea anumitor tipuri de continut.

Taxa ar putea fi introdusa incepand din ultima parte a anului 2013, transmite publicatia Wall Street Journal, citata de Mediafax. Google spera ca, in acest fel, si detinatorii de posturi de televiziune vor opta sa isi posteze o parte din continutul lor pe YouTube.Noua strategie vizeaza atragerea de venituri noi de catre YouTube si de cele cateva mii de parteneri ai acestui site.

De asemenea, prin aceasta strategie, YouTube ar putea sa atraga noi creatori de continut, care isi doresc un alt model de venituri decat cele provenite din publicitatea postata pe site-ul de partajare de fisiere video detinut de Google.

Multi dintre creatorii de continut cu care ne aflam in parteneriat considera ca ar trebui sa beneficieze de venituri atrase de introducerea unei taxe de acces la continutul pe YouTube, fapt pentru care ne gandim la acest aspect , a declarat, marti, un purtator de cuvant al YouTube.

Cum va fi perceputa aceasta taxa si pentru ce tip de continut? In discutie ar fi mai multe variante.Prima varianta, creatorii de continut ar putea lansa noi canale pe YouTube, la care accesul se va face contra unei taxe.

O alta varianta, creatorii de continut i-ar putea taxa pe acei utilizatori ai site-ului YouTube care vor sa aiba acces la un anumit continut mai repede decat restul utilizatorilor. Unii spun ca a doua varianta ar fi mai avantajoasa de ambele parti.