Zăpada acoperă Capitala! Prognoză specială pentru București

Prognoză specială București. Meteorologii prognozează în intervalul 22 – 24 martie o vreme deosebit de rece în București, cu ninsori consistente, vânt și depunere strat de zăpadă de până la 35 cm.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), din seara zilei de 22 martie va începe să ningă slab, dar cu precădere în a doua parte a nopții, ninsoarea va deveni abundența, iar vântul se va intensifica, astfel încât rafalele vor atinge 45 – 50 km/h și temporar în jur de 55 km/h, viscolind zăpadă și diminuand vizibilitatea, notează agerpres.ro.

Stratul de zăpadă depus peste cel deja existent va fi consistent, neuniform, cu grosimi, în medie, de 15 – 20 cm. Temperatura va scădea treptat, astfel încât minima de vineri dimineață va fi cuprinsă între -5 și -4 grade, iar intensificarile vântului vor amplifica senzația de frig. Totodată, la primele ore ale dimineții de 23 martie, va continuă să ningă abundent, când și vântul va avea intensificări cu rafale de 50 – 55 km/h, viscolind temporar ninsoarea. De asemenea, vizibilitatea în trafic va fi scăzută.

Ulterior, atât ninsoarea, cât și vântul vor fi în diminuare ca intensitate, astfel încât seara ninsoarea va înceta, iar vântul nu va mai depăși 20 – 30 km/h. Grosimea totală a stratului de zăpadă, când va înceta ninsoarea, va fi în medie de 25 – 35 cm. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de zero grade, dar intensificările de vânt din prima parte a zilei vor amplifica senzația de rece. Sâmbătă dimineață (24 martie) valorile termice vor oscila, la nivelul Capitalei, între -4 și -2 grade.

Sursă foto: știrea zilei