Zborul MH17: Primul RAPORT asupra circumstantelor prabusirii avionului, publicat in doua saptamani

Primul RAPORT asupra circumstantelor PRABUSIRII ZBORULUI MH17 in Ucraina, la mijlocul lui iulie, va fi publicat “in decursul acestei saptamani sau saptamana viitoare”, a anuntat marti purtatoarea de cuvant a biroului olandez insarcinat cu efectuarea anchetei.

“Inca nu stim cand anume, dar RAPORTUL interimar va fi publicat in decursul acestei saptamani sau saptamana viitoare”, a afirmat pentru AFP Sara Vernooij, purtatoarea de cuvant a biroului olandez de ancheta OVV.

Citeste si: MALAYSIA AIRLINES A LANSAT UN CONCURS CIUDAT: PARTICIPANTII TREBUIE SA SPUNA CE VOR SA FACA INAINTE SA MOARA

“Este vorba de primul RAPORT, un raport interimar”, a subliniat ea. “RAPORTUL FINAL va fi publicat mai tarziu, speram ca in cursul verii anului 2015”, a adaugat purtatoarea de cuvant.

Un avion de tip Boeing al companiei Malaysia Airlines care asigura legatura Amsterdam-Kuala Lumpur a EXPLODAT in zbor, la 17 iulie, probabil lovit de o racheta in timp ce survola estul Ucrainei. Aparatul de zbor transporta 298 de persoane, dintre care 193 de cetateni olandezi.

Acordurile internationale prevad, in mod normal, publicarea unui RAPORT interimar in termen de 30 de zile dupa producerea catastrofei aeriene, dar “situatia complexa” din Ucraina a intarziat lucrarile anchetatorilor.

Cutiile negre au fost analizate in Marea Britanie, de catre Biroul britanic de anchetare a accidentelor aeriene.

Citeste si: CURSA MH17, CARE S-A PRABUSIT IN UCRAINA IN IULIE, ZBURA CU 1.000 DE METRI MAI JOS DECAT ERA PREVAZUT

In schimb, conducerea anchetei privind cauzele ACCIDENTULUI a fost incredintata Olandei.

Kievul si occidentalii ii considera pe separatistii prorusi responsabili de producerea tragediei, in timp ce Moscova si insurgentii acuza Kievul.