Zborul MH17: PUTIN nu va putea sa evite o “conversatie” pe aceasta tema, afirma premierul australian

Premierul australian, TONY ABBOTT, l-a avertizat pe presedintele rus, VLADIMIR PUTIn, ca nu va putea evita o “conversatie” pe tema catastrofei ZBORULUI MH17 doborat in Ucraina, transmite AFP.

TONY ABBOTT a declarat ca se va ‘confrunta’ cu liderul de la Kremlin cu prilejul summitului G20 care va avea loc saptamana viitoare la Brisbane.

Citeste si: ZBOR MH17: 284 DE VICTIME AU FOST IDENTIFICATE

Canberra a cerut Moscovei o intalnire bilaterala cu aceasta ocazie, insa Rusia nu a dat niciun raspuns pana in prezent.

“Nu va putea evita o conversatie intr-un fel sau altul, vom avea o intalnire bilaterala, pe un culoar ori intr-un loc mai putin oficial”, a afirmat premierul australian citat in editia de joi a ziarului The Australian. “Doresc o adevarata intalnire bilaterala imediat ce este posibil”, a adaugat el. Dupa DISTRUGEREA in zbor, pe 17 iulie, a unui avion malaezian de pasageri in spatiul aerian din estul Ucrainei, soldata cu MOARTEA a 298 de persoane, dintre care 38 de australieni si numerosi olandezi, TONY ABBOTT are cuvinte dure la adresa liderului rus.

Mai multe tari considera ca aparatul a fost victima unui tir cu rachete al SEPARATISTILOR PRORUSI, sprijiniti de Moscova. La randul sau, Rusia acuza Ucraina ca se afla la originea tirului.

Citeste si: AVION PRABUSIT UCRAINA: AERONAVA A FOST DOBORATA DE INSURGENTI CU UN SISTEM FURAT DE LA ARMATA

TONY ABBOTT a adaugat, totusi, ca nu doreste ca aceasta problema sa umbreasca summitul G20. Potrivit unor surse guvernamentale australiene, cei doi lideri s-ar putea intalni cu ocazia summitului APEC desfasurat luni la Beijing.