Zborul MH370: Detaliul care le da sperante tuturor. Pasagerii ar putea fi in viata!

Printre alte mistere ale ZBORULUI MH370 se numara si cel al RADIOBALIZEI de localizare. In mod normal, aceasta ar fi trebuit sa lanseze automat, in momentul impactului, un SEMNAL DE URGENTA. Nu a existat un astfel de SEMNAL, motiv pentru care rudele celor disparuti cred ca acestia ar putea fi inca in viata.

Teoretic, lipsa SEMNALULUI poate fi explicat prin faptul ca avionul Malaysia Airlines ar fi aterizat in siguranta undeva, iar oamenii de la bord ar putea fi inca in viata. De asemenea, teroristii nu pot dezactiva anumite BALIZE, mai precis cele atasate la o structura fixa a avionului, ele fiind alimentate de baterii si sunt inaccesibile echipajului.  

Citeste si: AVIONUL DISPARUT: CAUTARILE CU SUBMARINUL VOR CONTINUA

Totodata, familiile pasagerilor au adresat guvernului din Malaysia o lista cu 12 de intrebari despre disparitia AVIONULUI, cele mai multe dintre ele fiind legate de RADIOBALIZA care emite semnalul de localizare, scrie descopera.ro.

Cu toate acestea, expertii contactati de CNN spun ca sistemul putea sa se defecteze in cazul unei prabusiri in ocean. BALIZA se poate strica in momentul impactului sau poate antena ei s-a rupt de fuselaj.

Teoria cea mai plauzibila este cea potrivit careia RADIOBALIZA s-a activat, insa avionul s-a scufundat in mai putin de 50 de secunde, iar BALIZA nu a mai avut timp sa trimita primul semnal de urgenta intrucat nu functioneaza sub apa.

Citeste si: ZBORUL MH370: MATERIALUL NEIDENTIFICAT GASIT PE O PLAJA DIN AUSTRALIA NU PROVINE DE LA BOEINGUL 777 DISPARUT. VIDEO

Cursa MH370 a avut patru BALIZE de localizare. Doua se aflau in zona unde erau tinute si vestele de salvare si putea fi activate manual sau la contactul cu apa, una se afla in cabina pilotilor, iar alta era fixata langa usa din spate si conectata la o antena de pe partea de sus a avionului. Aceasta putea fi activata de pilot sau la impact, automat, mai scrie sursa citata.

Deocamdata nimeni nu stie ce s-a intamplat cu sistemul de localizare si de ce nu a transmis niciun semnal de urgenta.

Sursa foto: gandul.info