ZBORUL MH370: La sapte luni distanta de la DISPARITIE cautarile AVIONULUI au fost RELUATE

DEZVALUIRE HALUCINANTA! ASA A DISPARUT AVIONUL MALAYSIA AIRLINES, IN LUNA MARTIE

La aproape sapte luni dupa misterioasa disparitie a zborului MH370 al companiei Malaysia Airlines, cautarile submarine au fost reluate luni in Oceanul Indian unde s-ar fi prabusit avionul, au anuntat autoritatile australiene, citate de AFP, informeaza Agerpres.

Dupa o prima faza de cautari infructuoase la suprafata si in adancime, o nava specializata inchiriata de Malaezia a inceput sa sondeze fundul oceanului pentru a incerca sa localizeze epava avionului Boeing 777-200, disparut pe 8 martie, la putin timp dupa decolarea de la Kuala Lumpur cu destinatia Beijing, cu 239 de persoane la bord.

CITESTE SI: AVION DISPARUT MH370: Apar noi detalii despre zborul Malaysia Airlines 

“Nava GO Phoenix, care a imbarcat materiale si experti pusi la dispozitie de Phoenix International, a sosit in zona de cautare din sudul Oceanului Indian si a inceput operatiunile de explorare submarina”, a facut cunoscut Biroul australian pentru securitatea transporturilor (ATSB).

GO Phoenix si Fugro Discovery — inchiriata de Australia — vor scufunda la 5.000 sau 6.000 de metri puternice sonare programate sa detecteze partile voluminoase ale epavei avionului, cum ar fi motoarele, trenul de aterizare si fuselajul.

Orice contact cu cabina pilotilor a incetat dupa aproape o ora de zbor si nicio urma fizica a aparatului nu a fost gasita intre timp. Cu toate acestea, sistemele sale de comunicatii s-au conectat in mai multe randuri la sateliti, fapt ce a permis reconstituirea traiectoriei presupuse pana la probabila prabusire in mare in sudul Oceanului Indian, in largul coastelor de vest ale Australiei.

CITESTE SI: MISTER DEZLEGAT. Ce s-a intamplat de fapt cu AVIONUL DISPARUT MH370: EL le-a taiat oxigenul 

Au fost luate in discutie mai multe ipoteze, de la un moment de nebunie al pilotului sau copilotului la deturnare ori un grav accident mecanic.

Explicatia cea mai credibila, potrivit responsabililor care desfasoara ancheta, este ca o scadere brusca a nivelului oxigenului la bordul avionului a adus echipajul si pasagerii in stare de inconstienta. Avionul ar fi continuat sa zboare pe pilot automat pana la prabusirea in mare cand a ramas fara carburant.

Dintre cei 239 de pasageri si membri ai echipajului, 153 erau chinezi, reaminteste AFP.

Sursa foto: bbc.co.uk