ZBORUL MH370: Materialul neidentificat gasit pe o plaja din Australia nu provine de la Boeingul 777 disparut. VIDEO

Agentia australiana pentru securitatea transporturilor (ATSB) a exclus orice legatura intre materialul esuat pe o plaja din sud-vestul Australiei si avionul Boeing 777 apartinand companiei Malaysia Airlines disparut la 8 martie.

Fragmente considerate ca “material neidentificat” au fost descoperite si recuperate miercuri seara pe o plaja situata la 10 kilometri est de localitatea Augusta, la peste 300 de kilometri sud de Perth.

ATSB a decis sa examineze fotografiile materialului, incercand sa stabileasca daca are vreo legatura cu Boeingul 777 disparut. De asemenea, fotografiile au fost trimise anchetatorilor malaysieni.

“Este destul de interesant sa studiem fotografiile”, a precizat Martin Dolan, reprezentant din cadrul ATSB. “Insa cu cat le studiem mai mult, cu atat credem mai putin”, a adaugat el, la postul de televiziune CNN. 

Afla detalii despre robotul submarin plecat in cautarea avionului disparut

“Am examinat cu mare atentie fotografiile detaliate facute de politie si suntem convinsi ca ele nu reprezinta indicii in cadrul operatiunilor de cautare a zborului MH370”, a declarat el, joi, la postul de radio ABC.

“Vom examina orice indiciu care ne-ar putea ajuta sa gasim zborul MH370, insa, din nefericire, acesta nu este dintre cele care ne permit sa inregistram progrese in ancheta”, a adaugat el.

La randul sau, Centrul comun de coordonare a agentiilor (JACC), care are misiunea de a organiza cautarile avionului disparut, a anuntat joi ca operatiunile de cautare cu ajutorul robotului submarin echipat cu sonar, Bluefin-21, sunt practic incheiate.

“Bluefin-21 a inspectat peste 90% din zona submarina delimitata si nu s-a gasit nimic interesant”, a precizat JACC, intr-un comunicat.

Citeste si: Misterul zborului 370! Discovery Channel investigheaza disparitia aeronavei Malaysia Airlines

Australia conduce operatiunile de cautare a avionului Boeing 777, disparut cu 239 de persoane la bord, dintre care doua treimi pasageri chinezi, in timp ce asigura legatura intre Kuala Lumpur si Beijing.

Dupa ce si-a schimbat brusc traiectoria la o ora dupa decolare, dintr-un motiv necunoscut, zborul MH370 s-ar fi prabusit in sudul Oceanului Indian, la aproximativ 2.000 de kilometri nord-vest de Perth, coasta de vest a Australiei, potrivit datelor oferite de sateliti.