Zborul MH370: ROBOTUL intra din nou in actiune pe fundul Oceanului Indian

Cautarile epavei avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines au fost reluate, miercuri, un ROBOT submarin fiind trimis, din nou, in adancul Oceanului Indian, dupa o prima misiune scurtata, informeaza AFP.

Potrivit Centrului comun de coordonare a agentiilor (JACC), responsabil de organizarea cautarilor, vehiculul autonom submarin Bluefin-21, echipat cu un sonar, a fost lansat marti seara de nava australiana Ocean Shield.

Analiza datelor colectate in timpul primei misiuni, care a durat numai sase ore ROBOTUL Bluefin-21 atingand limita de adancime (4.500 de metri)—, nu a dezvaluit nimic.

Citeste si: MISTERUL ZBORULUI 370! DISCOVERY CHANNEL INVESTIGHEAZA DISPARITIA AERONAVEI MALAYSIA AIRLINES

ROBOTUL Bluefin-21, de forma unei torpile lungi de aproape 5 metri, urma initial sa indeplineasca o misiune de 16 ore. Dupa ce a atins limita capacitatilor sale operationale, vehiculul a urcat automat la suprafata.

ROBOTUL nu a suferit avarii si a fost reprogramat, a anuntat Mark Matthews, capitan in Marina americana.

Anchetatorii au delimitat o zona de cautare in functie de semnalele detectate in urma cu mai multe zile si care sunt compatibile cu cele emise de cutiile negre ale unui avion, informeaza Agerpres.

Citeste si: AVION DISPARUT: A APARUT O PATA DE CARBURANT IN ZONA DE CAUTARI

Zona acopera o suprafata de aproximativ 40 de kilometri patrati si se situeaza la 2.170 de kilometri nord-vest de Perth, marele oras de pe coasta de vest a Australiei.

Marina americana este de parere ca sondarea zonei va dura intre sase saptamani si doua luni.

Zborul MH370 care facea legatura intre Kuala Lumpur si Beijing a disparut de pe ecranele radarelor civile in dimineata zilei de 8 martie, la aproape o ora dupa ce a decolat din capitala Malaeziei.

Sursa foto: businessinsider.com