ZECE MEDALII obtinute de elevii romani la OLIMPIADA INTERNATIONALA TUYMAADA

OLIMPICII ROMANI au cucerit ZECE MEDALII – trei de aur, cinci de argint si doua de bronz –  la a XXII-a editie a OLIMPIADEI INTERNATIONALE PLURIDISCIPLINARE TUYMAADA, desfasurata în perioada 5 – 11 iulie, în Yakutsk, capitala Republicii Saha din Federatia Rusa, informeaza un comunicat al Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice (MECS).

Sursa citata precizeaza ca elevii romani au fost premiati la toate cele patru probe ale concursului: chimie, matematica, informatica si fizica.

La CHIMIE, Romania a obtinut o medalie de aur cu punctaj maxim prin CRISTIAN ROBERT RACLEA, elev în clasa a XI-a la Colegiul National ”Vasile Alecsandri” din Galati, si doua medalii de argint: MARIA VELICU, clasa a X-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti, si SABINA-GEORGIANA FIRTALA, clasa a XI-a la Colegiul National ”Petru Rares” din Piatra-Neamt. Cristian Robert Raclea a fost medaliat cu aur si la editia precedenta.

CITESTE SI: 4 medalii obținute de ROMANIA la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale

La MATEMATICA, ANDREEA DIMA, clasa a IX-a la Colegiul National ”Tudor Vianu” din Bucuresti, si MIHNEA-GABRIEL DOICA, clasa a IX-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti, au castigat cate o medalie de bronz. Din echipa de matematica a facut parte si STEFAN CRISTIAN POPA, clasa a IX-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

La INFORMATICA au obtinut doua medalii de aur DARIUS MARIAN, clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti, si ANDREI COSTIN ONCESCU, clasa a X-a la Colegiul National ”Dinicu Golescu” din Campulung Muscel, iar VLAD MIHAI ROCHIAN, clasa a X-a la Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” din Timisoara, a obtinut o medalie de argint.

La FIZICA Romania a obtinut doua medalii de argint prin IULIAN ROBERT RAVEANU si MIHAI OVIDIU POPA, ambii elevi în clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

La editia din acest an a Olimpiadei Internationale Pluridisciplinare Tuymaada au participat peste 150 de concurenti din 6 tari.

Lotul olimpic revine în tara luni, la ora 12:40, pe Aeroportul International ”Henri Coanda”, cu o cursa Air Berlin.