ZECE MILITARI din UCRAINA adusi de URGENTA in ROMANIA: Ei vor fi tratati la Spitalul Militar. UPDATE

Zece SOLDATI din armata ucraineana au fost adusi, de URGENTA, in ROMANIA. Cei 10 MILITARI au fost RANITI in CONFRUNTARILE cu separatistii pro-rusi in RAZBOIUL din estul UCRAINEI.

Cei zece raniti din Ucraina au fost adusi cu o aeronava, miercuri dupa-amiaza, la Baza 90 Transport Aerian Otopeni, toti fiind preluati de ambulante si transportati la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central “Dr. Carol Davila” din Bucuresti.
Cei zece raniti au fost adusi la Baza 90 Transport Aerian cu o o aeronava militara C-27J Spartan.

Cele zece persoane ranite in conflictul militar din Ucraina au fost preluate de la baza aeriana de ambulante si transportate la Spitalul Militar Central din Bucuresti, unde vor fi evaluate de medici. in urma investigatiilor, in functie de gravitatea leziunilor, ranitii vor fi repartizati in sectiile de specialitate ale unitatii medicale.

Ministerul Apararii Nationale (MApN) a anuntat, miercuri dimineata, ca in jurul orei 16.00 la Baza 90 Transport Aerian va ateriza o aeronava militara C-27J Spartan care va avea la bord zece militari ucraineni raniti, care vor beneficia de tratament si recuperare in Romania.

Ministrul Mircea Dusa afirma, recent, ca mai multi medici romani au mers la Kiev, in Ucraina, pentru trierea ranitilor, iar zece dintre acestia vor fi adusi si tratati in spitale militare din Romania.

Au fost medicii militari la Kiev, au facut trierea pacientilor, sigur ca urmeaza ca pe cale diplomatica sa rezolvam problemele actelor de identitate ale ranitilor pe care urmeaza sa-i aducem in Romania. Am inteles ca zece persoane au fost pregatite pentru a fi aduse si tratate in Spitalul Militar din Bucuresti si in alte spitale militare din tara”, afirma Mircea Dusa.

Pe langa Spitalul Militar Central din Bucuresti (foto), reteaua medicala a MApN cuprinde alte zece spitale militare, la Focsani, Galati, Constanta, Iasi, Pitesti, Sibiu, Brasov, Craiova, Timisoara si Cluj.

Sursa foto www.bucuresti.ro