Zece persoane au fost trimise in judecata pentru trafic de cocaina

Liderul unei grupari de trafic de droguri care a adus din America de Sud 12,5 kilograme de cocaina si alte noua persoane care l-au ajutat sa expedieze stupefiantele in Ungaria, pentru a fi vandute cu 50.000 de euro kilogramul, au fost trimisi in judecata de procurorii DIICOT Oradea.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea in judecata a zece membri ai unui grup infractional organizat transfrontalier, acuzati de trafic de droguri de mare risc si finantare a actiunii.

Initiatorul grupului infractional organizat ar fi procurat, din mai multe state din America de Sud, aproximativ 12,5 kilograme de cocaina. Drogurile ar fi fost expediate, prin intermediul celorlalti membri ai gruparii, in Ungaria, pentru a fi vandute, pretul stabilit fiind de 50.000 de euro pe kilogram, arata vineri DIICOT, intr-un comunicat de presa.

Procurorii il acuza pe liderul gruparii ca a coordonat si finantat intreaga activitate infractionala. Acesta a mai fost condamnat pentru trafic de droguri, la pedepse de 15 ani si, respectiv, 25 de ani de inchisoare.

Procurorii DIICOT au cooperat in aceasta cauza cu autoritatile judiciare din Columbia, Venezuela, Ecuador, Peru si Italia. Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Roman de Informatii.

Dosarul va fi solutionat de judecatorii Tribunalului Bihor.

Sursa foto: adevarul.ro