ZECI DE AGENTI ECONOMICI din Sectorul 4, depistati cu NEREGULI GRAVE

Primaria Sectorului 4 a continuat seria verificarilor intreprinse in scopul respectarii normelor care impun practicarea unui comert civilizat pe raza acestei unitati administrative, se arata intr-un comunicat remis miercuri presei de reprezentantii institutiei.

Astfel, in cadrul unei unitati de tip patiserie care functioneaza pe bd. Dimitrie Cantemir, au fost depistate NEREGULI GRAVE, in conditiile in care ingredientele folosite la prepararea produselor oferite spre comercializare erau depozitate impropriu din punct de vedere al temperaturii de pastrare, acestea fiind deteriorate si nerecomandate consumului.

Citeste si: AMENZI de peste 1,5 milioane de lei, aplicate pana acum AGENTILOR ECONOMICI din Sectorul 4

In consecinta, primarul Sectorului 4, CRISTIAN POPESCU-PIEDONE, a decis sanctionarea contraventionala a societatii cu o amenda totalizand 20.000 de lei, dispunand suspendarea activitatii pana la remedierea tuturor problemelor pe care le-a constatat.

Unitatea de panificatie nu a fost singura verificata pe parcursul ultimei saptamani, alti 78 de AGENTI ECONOMICI facand obiectul controlului.

In cazul acestora, pentru comercializarea de produse expirate, lipsa afisarii preturilor si a termenului de valabilitate aplicat, a acordului de functionare, a calificarii personalului, ocuparea domeniului public fara autorizare, inspectorii din cadrul Politiei Locale Sector 4 au aplicat 49 amenzi in valoare totala de 311.900 de lei. 

Citeste si: SANCTIUNI de 120.000 de lei, aplicate AGENTILOR ECONOMICI din Sectorul 4

“Speram ca agentii economici care desfasoara activitati pe raza Sectorului 4 sa inteleaga ca ramanem in teren, pentru a depista si sanctiona orice tentativa de eludare a Legii, indreptata impotriva sanatatii consumatorilor. Am anuntat prin toate mijloacele posibile, multumind aici si reprezentantilor mass-media, care au popularizat de fiecare data demersurile noastre. Este a patra saptamana de la demararea acestor ample verificari si observ ca unii dintre ei inca mai cred ca lor nu li se va intampla. Nu este tocmai crezul meu administrativ, sa obtin bani la buget prin aplicarea masurilor coercitive, insa observam ca in astfel de cazuri nu avem incotro, pentru ca abaterile sunt flagrante. Nu putem trece cu vederea astfel de practici si garantez cetatenilor Sectorului 4 ca nu voi permite ca ele sa se perpetueze. Daca doar de bici asculta, atunci ne vom comporta in consecinta, fiindca avem obligatia de a proteja siguranta si sanatatea cetatenilor”, a declarat CRISTIAN POPESCU-PIEDONE.

Sursa foto: Primaria Sectorului 4