Zeci de COPII CU DIZABILITATI au beneficiat de serviciile complexului de recuperare inaugurat in Sectorul 6

Un numar de 85 de COPII CU DIZABILITATI au beneficiat in luna mai de serviciile Complexului de Recuperare care a fost inaugurat recent in din Sectorul 6, au anuntat miercuri reprezentantii Primariei Sectorului 6.

Conform solicitarilor venite din partea parintilor si a nevoilor identificate de specialistii centrului, copiii au primit terapie de specialitate in incinta CAMEREI SENZORIALE – un mediu special conceput, menit sa induca modificari ale starii de excitare cu efect stimulator asupra relaxarii, reducerii anxietatii si a durerii, atat fizice, cat si emotionale. Devenit deja un standard in tari occidentale precum Anglia sau Germania, CAMERA SENZORIALA este un concept-pilot in Romania, putine structuri de asistenta sociala oferind in mod gratuit un astfel de serviciu, a carui functionare implica o metodologie complexa si o echipa de specialisti experimentati, potrivit surselor citate.

Citeste si: Un NOU CENTRU destinat persoanelor cu DIZABILITATI, in Sectorul 6

Cei 85 de beneficiari din Sectorul 6 care au accesat serviciile noului complex au varste intre trei si 17 ani si sunt afectati de dizabilitati diverse, precum tulburari de spectru autist, Sindrom Down, ADHD, intarziere psihica, epilepsie, intarziere in dezvoltarea limbajului, dizabilitati locomotorii si somatice.

Citeste si: Un NOU CENTRU pentru recuperarea si integrarea sociala a COPIILOR CU DIZABILITATI, in Sectorul 6. GALERIE foto

Situat pe str. Bascov nr. 14-18, intr-un spatiu special amenajat, Complexul de Servicii de Recuperare pentru COPIII CU DIZABILITATI ofera terapie psihologica, terapie individuala si de grup, kinetoterapie, logopedie, terapie educationala, stimulare senzoriala, terapie asistata cu animale, sport adaptat, arte combinate, consiliere parinti, grup de suport, fizioterapie. Pentru copiii nedeplasabili, o parte dintre servicii sunt acordate la domiciliu, prin intermediul echipei mobile care activeaza in cadrul centrului.         

Complexul dispune de o echipa multidisciplinara de specialisti: psihologi, psihopedagogi, educatori, logopezi, kinetoterapeuti, asistenti sociali, artterapeuti si instructori sportivi.

Sursa foto: Primaria Sectorului 6