ZECI DE GOSPODARII din judetele Dambovita si Giurgiu, afectate de INUNDATII

Cod Galben de inundatii pana sambata dupa-amiaza. Vezi zonele vizate

Comuna damboviteana Rascaieti a fost INUNDATA pentru a cincea oara in acest an, in urma ploii torentiale care a cazut in ultimele 24 de ore.

Paraiele Holboca si Jirnov au iesit din matca si au INUNDAT in doar cateva ore 80 de gospodarii din Vultureanca si Rascaeti.

Au fost INUNDATE si 30 de fantani, 20 de fantani din gospodariile oamenilor si zede fantani publice, ceea ce face imposibila alimentarea cu apa potabila. Nici cele doua biserici din comuna si nici cimitirul nu au scapat de furia apelor.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, condus de prefectul judetului, a hotarat ca in perioada urmatoare sa se execute aprovizionarea cu apa potabila a locuitorilor din comuna Rascaieti .

Citeste si: COD PORTOCALIU de INUNDATII pentru judetele Dambovita si Giurgiu

Totodata, peste o suta de hectare de pasune, zeci de hectare de teren, dar si drumuri si gospodarii din trei localitati ale judetului Giurgiu au fost INUNDATE, in ultimele ore, dupa ce apele raurilor Neajlov si Dambovnic s-au revarsat in urma ploilor torentiale.

Ploile torentiale din ultimele ore au provocat revarsarea raurilor Neajlov si Dambovnic, in judetul Giurgiu, trei localitati fiind afectate de INUNDATII.

Conform unui bilant dat publicitatii duminica de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Giurgiu, in localitatile Vanatorii Mici, Iepuresti si Bucsani au fost afectate de INUNDATII 118 hectare de pasune, 35 hectare de terenuri agricole, trei livezi si gradini, o curte si doua podete care fac legatura cu exploatatii agricole. De asemenea, apele s-au revarsat pe doua drumuri comunale din localitatile Iepuresti, Chirculesti si Poarta Luncii, insa cele doua tronsoane sunt circulabile.

Citeste si: Cod Galben de inundatii pe rauri din sapte judete

Cea mai afectata de INUNDATII este comuna Bucsani, unde s-au revarsat atat apele Neajlovului, cat si cele ale raului Dambovnic, inundand o suta de hectare de pasuni si terenuri agricole.

Potrivit autoritatilor locale, nu a fost necesara evacuarea localnicilor sau a bunurilor acestora.

In ultimele 24 de ore, in judetul Giurgiu, care s-a aflat sub cod galben de INUNDATII, a plouat, cantitatile de precipitatii ajungand pana la 25,2 litri pe metru patrat in 24 de ore.

Reprezentantii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Giurgiu spun ca nivelul raurilor care strabat judetul este sub cotele de atentie, cu exceptia raului Neajlov, care la statia hidrometrica Vadu Lat a depasit cu 32 centimetri cota de inundatie. Fluviul Dunarea are un regim de curgere normal, nivelul si debitul situandu-se sub cotele de atentie, mai spune sursa citata.

Sursa foto: clicktgv.ro