Zeci de gospodarii, terenuri si drumuri afectate de INUNDATII, in judetele OLT si PRAHOVA

Zeci de gospodarii si terenuri agricole din mai multe localitati din judetele OLT si PRAHOVA au fost inundate in urma ploilor torentiale din ultima perioada.

In judetul OLT cea mai afectata este localitatea Movileni, unde autoritatile au ridicat mai multe diguri din saci cu nisip pentru limitarea efectelor INUNDATIILOR. In judetul PRAHOVA, printre printre zonele afectate se numara Ploiesti, Campina, Sinaia si Breaza.

Autoritatile prahovene iau in calcul posibilitatea evacuarii partiale a unei cantitati de apa din barajul de la Paltinu intrucat gradul de umplere a lacului de acumulare se apropie de limita maxima in urma ploilor, in aceasta situatie populatia urmand sa fie prevenita despre o eventuala viitura.

Potrivit datelor furnizate de Prefectura PRAHOVA, sambata, gradul de umplere al barajului de la Paltinu, pe Valea Doftanei, se apropie de 94 la suta, o parte din apa acumulata in baraj fiind folosita pentru producerea de energie electrica, insa autoritatile nu exclud posibilitatea ca barajul sa fie partial golit, situatie in care este posibila producerea unor viituri pe Valea Doftanei, transmite Mediafax.

Potrivit celui mai recent bilant al Prefecturii PRAHOVA, in ultimele 24 de ore ploile au provocat inundatii si alunecari de teren in 12 localitati din acest judet.

Citeste si: COD ROSU de INUNDATII pentru judetele Prahova si Ialomita, pana duminica, la ora 24

Una dintre cele mai afectate localitati este comuna Cerasu unde, in urma unei alunecari de teren, circulatia pe drumul comunal dintre satul Slon si catunul Rudari a fost intrerupta, 75 de familii ramanand izolate timp de aproximativ sase ore. Drumul a fost redat circulatiei dupa ce autoritatile locale au intervenit cu un buldoexcavator in zona.

De asemenea, 70 de curti, beciuri, subsoluri, dar si trei case au fost inundate in localitatile Campina, Breaza, Valenii de Munte, Lipanesti, Cornu, Valea Calugareasca, Barcanesti, Puchenii Mari, Rafov si Boldesti Scaieni.

Potrivit Prefecturii, la nivelul judetului PRAHOVA exista mai multe regiuni considerate „posibile puncte critice”, respectiv zone in care ape precum Prahova, Teleajen, Cricovul Dulce, Cricovul Sarat s-ar putea revarsa si care sunt indeaproape monitorizate de catre autoritatile locale.

Zeci de gospodarii din mai multe localitati prahovene au fost inundate in ultimele 24 de ore in urma precipitatiilor abundente, printre zonele afectate fiind municipiile Ploiesti si Campina, dar si orasele Sinaia si Breaza. O locuinta, 26 de gospodarii si un restaurant au fost inundate, in ultimele 24 de ore, din cauza ploilor torentiale din judetul Prahova.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, pompierii au intervenit cu motopompe pentru evacuarea apei dintr-o casa care a fost inundata in orasul Breaza si din 26 de curti inundate la Ploiesti, Campina, Sinaia, Barcanesti, Boldesti Scaieni, Albesti Paleologu, Pleasa, Blejoi, Valea Calugareasca, Corlatesti, Puchenii Mari, Dumbravesti, Marginenii de Jos.

Citeste si: INUNDATII in Arges si Teleorman, zeci de locuinte inundate in urma ploilor torentiale din ultima perioada

De asemenea, apa a intrat in mai multe subsoluri si beciuri din Sinaia, Lipanesti, Tomsani, Maneciu, dar si intr-un restaurant si in curtea interioara a acestuia din comuna Cornu.

Pompierii au mai intervenit pentru degajarea unui stalp de inalta tensiune care risca sa cada pe carosabil, pe drumul national 1 A Ploiesti – Brasov in localitatea Maneciu.

In urma INUNDATIILOR, in judetul PRAHOVA nu exista persoane izolate si nu a fost nevoie ca oameni sau animale sa fie evacuati.

Sursa foto: max-media.ro