ZECI DE MII de CREDINCIOSI sunt asteptaţi sa se roage la ICOANA FECIOAREI MARIA de la NICULA

ZECI DE MII de CREDINCIOSI din intreaga tara sunt asteptati sa mearga in pelerinaj si sa se roage, joi si vineri, la ICOANA facatoare de minuni a FECIOAREI MARIA de la MANASTIREA NICULA din judetul Cluj, cu ocazia sarbatorii Adormirii Maicii Domnului.

Reprezentantii Mitropoliei Clujului au declarat ca, joi, de la ora 13.00, va avea loc un pelerinaj pe jos de la Biserica Sf. Nicolae din Gherla pana la Manastirea Nicula, la care vor participa mitropolitul Clujului, IPS Andrei, si alti inalti ierarhi ortodocsi.

“La sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului de la MANASTIREA NICULA sunt asteptati, ca in fiecare an, ZECI DE MII de pelerini din intreaga tara, care sa se inchine si sa se roage la ICOANA facatoare de minuni a FECIOAREI MARIA. Programul liturgic de joi cuprinde, incepand cu ora 7.00, Acatistul Acoperamantului Maicii Domnului, urmat de la 8.30, de Liturghia Sf. Ioan Gura de Aur si de taina Sfintului Maslu. De la ora 13.00, va avea loc un pelerinaj pe jos de la Biserica Sf. Nicolae din Gherla pana la MANASTIREA NICULA, la care vor participa mitropolitul Clujului, IPS Andrei, si alti inalti prelati ortodocsi”, au spus reprezentantii Mitropoliei, citati de Mediafax.

Citeste si: RUSALII: Aproximativ 150.000 de persoane au participat la PELERINAJUL de la Sumuleu

Potrivit acestora, joi, de la ora 21.30, ICOANA facatoare de minuni va fi scoasa din biserica, vor avea loc Utrenia si Prohodul Maicii Domnului, iar in jurul orei 02.00 va avea loc inconjurul bisericii cu ICOANA.

Vineri dimineata, de la ora 9.00, va fi oficiata slujba de Liturghie de un sobor de preoti in frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei, la care sunt asteptati sa participe si politicieni, parlamentari, demnitari din administratia locala si judeteana, printre care se numara si ministrul Transporturilor, IOAN RUS.

“Ca in fiecare an, se vor pregati pentru pelerini circa 10.000 de sarmale si felii de cozonac”, au mai spus sursele citate.

Si Eparhia Greco-Catolica de Cluj-Gherla organizeaza un pelerinaj, joi, la care va fi prezent episcopul Florentin Crihalmeanu.

Potrivit unui comunicat al Eparhiei transmis, miercuri, pelerinajul credinciosilor greco-catolici va incepe la ora 16.00 de la capela “Sf. Iosif” din Gherla pana la biserica parohiala din satul NICULA.

Citeste si: Pelerinaj la Manastirea DERVENT de sarbatoarea Izvorului Tamaduirii

“In ziua marelui Praznic al Adormirii Maicii Domnului, vineri, de la ora 10.30, in curtea bisericii parohiale din Nicula, episcopul Florentin Crihalmeanu, impreuna cu un sobor de preoti, va celebra Sfanta Liturghie Arhiereasca, in cadrul careia va avea loc hirotonirea intru diaconie a unui absolvent al Facultatii de Teologie Greco-Catolica, sectia Pastorala”, se mai arata in comunicat.

Atestata documentar din 1552, MANASTIREA NICULA a fost, la inceput, o asezare monahala modesta si a devenit cunoscuta in primavara anului 1699, prin ICOANA MAICII DOMNULUI, zugravita in 1681 de catre preotul ortodox Luca din Iclod, care s-a dovedit ca fiind facatoare de minuni si, prin aceasta, obiectiv de pelerinaj.

Sursa foto: realitatea.net