Zeci de NAVE sunt BLOCATE pe DUNARE din cauza VANTULUI PUTERNIC

Un numar de 32 de barje incarcate cu diferite produse sunt blocate pe Dunare, miercuri, in zona Portului Moldova Veche din judetul Caras-Severin, dupa ce autoritatile sarbesti au decis oprirea navigatiei din cauza vantului foarte puternic, informeaza Mediafax.

Potrivit directorului Capitaniei Zonale Drobeta Turnu Severin, Mihai Ghiba, la kilometrii 1030 – 1032 ai Dunarii, in zona localitatii sarbesti Gradiste si a localitatii Liupcova din judetul Caras-Severin, 32 de nave sunt blocate pe fluviu, navigatia fiind oprita in zona de autoritatile sarbesti, din cauza vantului puternic.

CITESTE SI: PORTURILE din CONSTANTA au fost inchise din cauza CETII

“Ca urmare a furtunilor si a unui vant cu valori de pana la 100 de kilometri la ora in zona sarbeasca, in zona localitatii Ram, dincolo de Gradiste, a fost inchisa navigatia de catre oficialitatile sarbesti. S-au adunat convoaie de barje la locurile de ancorare din zona noastra, in zona portului si limitrofe Portului Moldova Veche”, a declarat directorul Capitaniei Zonale Drobeta Turnu Severin.

El a precizat ca barjele sunt incarcate cu diferite produse, precum lemn, fier sau cereale, si stationeaza in dreptul localitatilor Gradiste din Serbia si Liupcova din Caras Severin.

CITESTE SI: PORTURI INCHISE in Constanta, din cauza vantului puternic 

Sursa foto: ziua de constanta