ZECI de ORASE si CAPITALA sub COD PORTOCALIU de FURTUNI de SCURTA DURATA

Unsprezece judete din cele mai multe regiuni ale tarii sunt, luni seara, sub cod portocaliu de furtuni de scurta durata, meteorologii anuntand frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie, grindina si ploi. Alte sapte judete sunt sub incidenta unei avertizari cod galben, informeaza News.ro.

UPDATE: Mai multe avioane care trebuiau sa aterizeze, luni seara, la Bucuresti au fost redirectionate, din cauza conditiilor meteo nefavorabile. O cursa care trebuia sa plece spre Timisoara a ramas la sol. O cursa Lufthansa venind din Munchen, care ar fi trebuit sa ajunga pe aeroportul Henri Coanda, a fost redirectionata la Sofia, informeaza postul de televiziune Digi24.

Inca cel putin alte trei curse au fost redirectionate – una a companiei Wizz Air, o alta a Blue Air si una efectuata tot de Lufthansa. O cursa Ryanair trebuia sa plece in aceasta seara din Capitala la Timisoara, insa a ramas la sol.Deja in unele zone ale Capitalei, dar si in judetul Ilfov au fost inregistrate mai multe situatii de urgenta: 18 copaci cazuti pe autoturisme sau carosabil, 2 situatii in care s-au semnalat caderi de tencuiala, un cablu electric cazut, anunta ISU.

In Capitala, mai multi copaci au cazut pe autoturisme in Calea Plevnei 53 si pe strazile Mosoia si Novaci.

STIRE INITIALA

Meteorologii au emis, luni, mai multe avertizari nowcasting de cod portocaliu ce vizeaza zeci de localitati din 11 judete. Sunt anuntate in urmatoarele ore frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie, grindina de dimensiuni medii si ploi ce vor cumula 35 – 40 de litri pe metru patrat.

Judetele vizate sunt Caras-Severin, Galati, Iasi, Neamt, Vaslui, Suceava, Dambovita, Giurgiu, Prahova, Arges si Braila. Alte zeci de localitati din aceste judete sunt sub cod galben. De asemenea, sunt sub cod galben de furtuna judetele Ialomita, Calarasi, Ilfov, Teleorman, Constanta, Harghita si Alba. Pentru aceste judete meteorologii anunta frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, grindina de mici dimensiuni si averse ce vor cumula local 25 – 30 de litri pe metru patrat.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare nowcasting cod galben de averse si vijelie inclusiv pentru Bucuresti, valabila pana la ora 20.00. In municipiul Bucuresti se vor semnala intensificari ale vantului cu aspect de vijelie, (rafale ale vantului de peste 50-55 km/h), frecvente descarcari electrice, averse ce vor cumula 15-20 l/mp, izolat 25 l/mp, grindina de mici dimensiuni.

De altfel, meteorologii au emis, luni, o atentionare cod galben de vijelii si ploi torentiale pentru 30 de judete din cea mai mare parte a regiunilor tarii, de luni seara pana miercuri dimineata. Se vor inregistra cantitati de precipitatii ce pot ajunge pana la 60 de litri pe metru patrat, dar si disconfort termic accentuat, mai ales in cursul zilei de marti.

Sursa foto: adevarul