Zeci de PERCHEZITII in trei judete si Capitala intr-un dosar de EVAZIUNE FISCALA

PERCHEZITII de amploare, joi dimineata, in doua judete si Bucuresti, la locuintelor unor suspecti banuiti ca fac parte dintr-o grupare infractionala care a prejudiciat statul printr-o EVAZIUNE FISCALA de 6 milioane de euro cu metale din strainatate.

Peste 200 de politisti participa la 37 de PERCHEZITII in locuinte din doua judete si Bucuresti.

“In aceasta dimineata, 110 politisti specializati in investigarea fraudelor din cadrul Directiei de Investigare a Fraudelor – IGPR, precum si de la serviciile de investigare a fraudelor din cadrul inspectoratelor de politie judetene Ilfov, Arges, Iasi si ai DGPMB, sprijiniti de 27 de echipaje de interventie rapida, efectueaza 37 de perchezitii domiciliare, pentru destructurarea unei grupari infractionale specializata in evaziune fiscala, care ar fi actionat pe raza a doua judete si a Municipiului Bucuresti”, informeaza un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

Citeste si: PERCHEZITII LA ASE. LOCUINTA SI BIROUL PRODECANULUI IULIU SERBANESCU CERCETATE DE POLITISTI. UPDATE

Potrivit cercetarilor, membrii gruparii au achizitionat metale inalt aliate din mai multe tari europene, precum Italia, Olandam Polonia si Cehia, in valoare de peste 25 de milioane de euro, pe care le-ar fi valorificat in Romania. Pentru a se sustrage de la plata TVA-ului, acestia ar fi inregistrat in contabilitate achizitii fictive de marfuri de la mai multe firme de tip fantoma, generatoare de TVA deductibila, compensand astfel TVA colectata la vanzare. 

“Pentru a-si descarca stocul de marfa achizitionat fictiv de la firmele fantoma, membrii retelei ar fi facut livrari fictive catre societati comerciale din Bulgaria controlate prin interpusi.

De asemenea, pentru ascunderea activitatilor ilicite, persoanele in cauza ar fi cesionat fictiv partile sociale detinute la societatile comerciale folosite in activitatile infractionale si ar fi distrus documentele contabile”, se mai arata in comunicat. 

In acest dosar, instrumentat de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, prejudiciul se ridica la 6 milioane de euro. Dupa PERCHEZITII 35 de persoane vor fi aduse la audieri.

ION STROE, FOST OFITER SRI, RETINUT PENTRU INSELACIUNE SI FALS

Sursa foto: citynews.ro