ZECI de PERCHEZITII la firme de TRANSPORT si CONSTRUCTII din BUCURESTI si ARGES

Politistii efectueaza, joi,  25 de PERCHEZITII la locuintele unor persoane si la sediile unor FIRME de TRANSPORT si CONSTRUCTI din ARGES si BUCURESTI, intr-un dosar de DELAPIDARE si SPALARE de BANI cu consecinte deosebit de grave, 11 persoane urmand sa fie conduse la audieri.

 “Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Arges, efectueaza 25 perchezitii la sediile unor societati comerciale si la locuintele unor persoane fizice. Actiunea se desfasoara in cadrul unui dosar penal in care se efectueaza cercetari cu privire la savarsirea infractiunilor de spalarea banilor si delapidare cu consecinte deosebit de grave”, se precizeaza intr-un comunicat al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Arges, citat de Agerpres.

Din cercetarile efectuate de politisti a reiesit ca un actionar al unei firme de transport si constructii din Pitesti ar fi imprumutat altor doi actionari 2,2 milioane de lei pentru a cumpara actiuni in numele sau, astfel incat sa devina actionar majoritar. Ulterior, pentru recuperarea sumei imprumutate, actionarii respectivi ar fi incheiat un contract fictiv cu o alta firma pe care o controlau, invocand o restituire de bani pentru o pretinsa nerespectare a unei clauze contractuale.

CITESTE SI: PERCHEZITII DIICOT LA CFR CLUJ: PROCURORII CAUTA BANII OBTINUTI DIN LIGA CAMPIONILOR!

Potrivit unor surse judiciare, vizat de ancheta este omul de afaceri pitestean Gheorghe Vasai, care a fost trimis in judecata de procurorii DNA in dosarul primarului Tudor Pendiuc.  “Din actele de urmarire penala efectuate pana in prezent a rezultat ca, in cursul anului 2007, suspectul V.G., in baza unei intelegeri prealabile, in scopul de a deveni actionar majoritar la o societate comerciala, i-a imprumutat pe suspectii D.S. si D.M., actionari ai aceleiasi societati comerciale, cu suma de 2.263.800 lei, persoane interpuse ce urmau sa achizitioneze actiuni pentru suspectul V.G. Ulterior, pentru recuperarea sumei imprumutate suspectilor D.S. si D.M., intre acea societate comerciala reprezentanta de suspectul D.V.R., in calitate de presedinte al consiliului de administratie, si o alta societate comerciala, reprezentata de suspectul V.G., in calitate de director, a fost incheiat un contract fictiv, in urma caruia, ultima societate comerciala a dobandit suma de 2.307.079 lei, sub forma unei pretinse nerespectari a unei clauze contractuale de catre prima societate comerciala”, se arata intr-un comunicat al parchetului de pe langa Tribunalul Arges.

Dupa finalizarea perchezitiilor, 11 persoane vor fi conduse la sediul IPJ Arges, pentru audieri. Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate Directiei de Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Romane, la descinderi participand si luptatori din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale al IPJ Arges.

Sursa foto: realitatea