ZECI de PERSOANE RETINUTE in dosarul CONTRABANDEI cu TIGARI din SASE JUDETE

Un numar de 20 de PERSOANE au fost RETINUTE in urma desfasurarii PERCHEZITIILOR de DESTRUCTURARE a doua grupari infractionale specializate in CONTRABANDA cu TIGARI, a declarat, sambata, purtatorul de cuvant al IPJ Suceava, Ionut Epureanu.

Politistii din cadrul IPJ Suceava, sub coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT SUCEAVA au desfasurat vineri 54 de PERCHEZITII in judetul SUCEAVA si alte cinci judete, fiind vizate doua grupari cu preocupari infractionale in sfera CONTRABANDEI cu TIGARETE de provenienta extracomunitara.

CITESTE SI: PERCHEZITII DIICOT la CONTRABANDISTII de TIGARI din 6 JUDETE 

Cele mai multe PERCHEZITII (42), au fost desfasurate pe raza judetului Suceava, iar alte 12 PERCHEZITII in judetele Iasi, Vaslui, Prahova, Olt si Braila, cu sprijinul lucratorilor din cadrul IGPF si IGJR. Au fost executate 20 MANDATE de ADUCERE pentru persoane banuite de introducerea, transportul, depozitarea sau comercializarea TIGARETELOR de CONTRABANDA. Activitatea infractionala a fost desfasurata in perioada 2014 — 2015, iar prejudiciul estimat este de peste 2,5 milioane lei.

In urma audierii persoanelor conduse la sediul DIICOT Suceava si a administrarii materialului probator, au fost emise ORDONANTE de RETINERE pentru 20 persoane din judetele Suceava, Braila si Olt, toate acestea fiind incarcerate in arestul IPJ Suceava. Pe perioada desfasurarii actiunilor specifice de cercetare si a executarii perchezitiilor au fost ridicate si confiscate 680.000 tigarete de contrabanda.

CITESTE SI: PERCHEZITII la o retea internationala de TRAFIC de DROGURI de MARE RISC din MARAMURES 

De asemenea, in cadrul PERCHEZITIILOR au fost ridicate si indisponibilizate 4 autovehicule, 89 terminale mobile, sume de bani in lei si valuta, bauturi alcoolice. Totodata, au fost ridicate si alte bunuri, documente si inscrisuri cu valoare probatorie in cauza.

Cercetarile sunt continuate de politistii IPJ Suceava, sub coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT Suceava, persoanele retinute urmand a fi prezentate instantei de judecata pentru dispunerea masurilor preventive.

Sursa foto: realitatea.net