ZECI DE POLITISTI TRIMISI IN FRANTA PENTRU COMBATEREA INFRACTIUNILOR COMISE DE ROMANI

Peste 30 de POLITISTI ROMANI au fost trimisi in FRANTA pentru a sprijini Politia franceza in cazurile in care sunt implicati cetateni din ROMANIA, care, potrivit unor surse din randul anchetatorilor, comit pe teritoriul FRANTEI, in general, fapte de CERSETORIE, FURTURI si INSELACIUNI.

Potrivit POLITIEI ROMANE, 32 de politisti ROMANI desfasoara misiuni de suport operativ in Franta, in perioada iulie – octombrie, la invitatia autoritatile franceze.

Dintre acestia, 20 sunt in misiune in Franta din 7 iulie pana in 29 august si patruleaza impreuna cu politistii francezi, pentru COMBATEREA INFRACTIONALITATII in ParisAlti 12 politisi ROMANI incep duminica o misiune de suport operativ in FRANTA, care va dura pana in 23 octombrie.

CITESTE SI: CUM FURA ROMII la PARIS ! GALERIE FOTO cu modul in care actioneaza 

“Scopul misiunilor il reprezinta acordarea de sprijin si asistenta POLITIEI FRANCEZE in instrumentarea cazurilor in care sunt implicati cetateni ROMANI, precum si facilitarea schimbului de informatii pentru prevenirea si combaterea infractiunilor”, a precizat POLITIA ROMANA intr-un comunicat de presa.

Politistii care participa la misiuni au experienta in structurile operative ale Politiei Romane si au fost selectati dupa verificarea cunostintelor teoretice legislative, a nivelului de cunoastere a limbii franceze, dar si a indeplinirii la standarde europene a activitatilor specifice muncii de politie.

“Partenerii francezi au apreciat sprijinul oferit de POLITIA ROMANA in cadrul misiunilor temporare de cooperare politieneasca internationala desfasurate pana in prezent, acestea contribuind la scaderea faptelor antisociale produse de cetatenii romani pe teritoriul francez”, a precizat sursa citata.

CITESTE SI: Romani condamnati in Franta, pentru trafic de fiinte umane si escrocherie

Surse din randul anchetatorilor au declarat, pentru Mediafax, ca infractiunile comise de cetatenii ROMANI sunt considerate fapte “cu pericol social scazut”, asimilate “micii infractionalitati”, care, prin natura lor, ies insa foarte mult in evidenta.

Sursa foto: adevarul.ro