Zeci de procurori delegați la DNA, DIICOT și PG trebuie să plece. Ce se întâmplă cu Laura Codruța Kovesi

Aproximativ 40 de procurori delegați la Parchetul General, DNA și DIICOT nu îndeplinesc condițiile de vechime și de grad prevăzute în ordonanța de modificare a Legilor Justiției și trebuie să se întoarcă la parchetele de unde provin, anunță ziare.com.

Asta dacă s-ar ține cont de recomandările făcute de Secția pentru procurori din cadrul CSM, potrivit cărora efectele ordonanței se aplică doar pentru viitor. În cazul procurorilor delegați, aceștia trebuie să se întoarcă la parchetele de unde provin dacă nu îndeplinesc condițiile de vechime în magistratură și de grad.

Surse oficiale au declarat pentru ziare.com că la DNA este vorba de aproximativ 10 procurori, la DIICOT un număr de 4 procurori, iar restul sunt de la Parchetul General. Potrivit recomandărilor CSM, că prevederile legale se aplică pentru viitor, procurorul Alexandra Lancranjan rămâne în funcție, deoarece este numit pe postul de la DNA în urmă unui concurs. Lancranjan este cea care face anchetă în cazul Tel Drum-Liviu Dragnea.

De asemenea, fostul procurorul-șef DNA și procuror general al României, Laura Codruța kovesi, rămâne la Parchetul General, deoarece are vechimea și gradul necesar pentru a activă la această unitate. Kovesi are grad de procuror de tribunal, dar postul sau este la DIICOT Sibiu – care este asimilat gradului de Parchet General. Laura Codruța Kovesi conduce în prezent Serviciul de îndrumare și control al Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Sursă foto: realitatea