ZECI DE RROMI proveniti din Romania si-au pus CORTURILE langa SEDIUL GUVERNULUI SPANIOL

Un GRUP DE RROMI proveniti din Romania si-au montat TABARA in plin centru Madridului, in cartierul Moncloa, la numai cateva sute de metrii de CLADIREA GUVERNULUI SPANIOL, se arata intr-un comunicat remis duminica presei de Federatia Asociatiilor de Romani din Europa (FADERE).

Potrivit sursei citate, autoritatile de la Madrid declara ca nu pot face nimic pentru a-i evacua pentru ca TABARA este montata pe un teren privat, iar proprietarul acestuia, Universitatea Complutense de Madrid, intentioneaza sa ii actioneaza in instanta saptamana viitoare.

Citeste si: SUTE DE ROMI romani, EVACUATI din doua tabere de langa Paris

“De curand, Guvernul Spaniol a dat o lege pentru protejarea persoanele care ocupa proprietati private, astfel incat un proces de acest tip ar dura cel putin sase luni, timp in care rromii ar putea ramane acolo, nestingheriti”, se spune in comunicat.

O echipa FADERE s-a deplasat duminica dimineata la fata locului incercand sa stea de vorba cu rromii.

Citeste si: Un MINOR rom roman a fost LINSAT in Franta

“Ne-au spus ca nu au nevoie de nimic decat de bani. Au recunoscut faptul ca majoritatea dintre ei cersesc si ca s-ar intoarce maine acasa Guvernul Spaniol le-ar da bani. Am incheiat un acord cu o companie de autocare pentru a-i transporta gratis, insa eu ma tem ca in final nu vor dorii sa plece”, a declarat Daniel Tecu, presedintele FADERE.

Sursa foto: FADERE