Zeci de suspecti audiati la DIICOT in dosarul FRAUDEI cu legume si fructe

Procurorii DIICOT Bucuresti AUDIAZA 28 de SUSPECTI in cazul de EVAZIUNE FISCALA cu legume, fructe si produse intracomunitare, intre care si doi functionari ANAF de la Directia Mari Contribuabili, care ar fi favorizat activitatea membrilor grupului. Cei 28 de SUSPECTI au fost dusi la sediul DIICOT Bucuresti pentru audieri.

Anchetatorii au instituit MASURI ASIGURATORII asupra conturilor bancare precum si a mai multor marfuri perisabile si autoturisme de lux, dar si pe imobile.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) de la Serviciul Teritorial Bucuresti, impreuna cu politisti de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti si a serviciilor teritoriale din subordine, 15 echipe de control formate din inspectori ai Directiei Generale Antifrauda Fiscala, cu suportul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii si sprijinul Brigazii Speciale de Interventii “Vlad Tepes” a Jandarmeriei au facut, miercuri, 46 de PERCHEZITII in cadrul unei operatiuni de DESTRUCTURARE a unui grup infractional organizat, specializat in comiterea infractiunilor de EVAZIUNE FISCALA si SPALARE a BANILOR.

CITESTE SI: Perchezitii la EVAZIONISTI de fructe si legume. Functionari din MINISTERUL DE FINANTE, banuiti ca fac parte din retea 

Prin ACTIVITATEA INFRACTIONALA desfasurata de membrii grupului in perioada 2013 -2014, constand in efectuarea de achizitii intracomunitare si importuri de legume-fructe din state ne-membre UE, utilizand societati comerciale interpuse, cu scopul de a se sustrage de la plata TVA si a impozitului pe profit, a fost creat un PREJUDICIU de 108 milioane de lei, respectiv aproximativ 24 de milioane de euro. Din probele administrate in dosar rezulta ca in actele contabile ale firmelor implicate au fost evidentiate cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale.

Legumele si fructele achizitionate din state ale Uniunii Europene si din state ne-membre, precum Turcia, prin societati comerciale interpuse a fost tranzactionata angro succesiv prin mai multe societati comerciale, fiind create CIRCUITE ECONOMICE FRAUDULOASE, cu scopul sustragerii beneficiarilor reali de la plata obligatiilor fiscale la bugetul consolidat al statului. In lantul infractional au fost folosite si societati comerciale care nu au avut niciodata angajati, cu sedii declarate fie in cadrul unor birouri de avocatura, fie la adrese unde se afla doar terenuri virane, service-uri auto ori garaje.

CITESTE SI: Perchezitii printre EVAZIONISTII din Strehaia. Printre suspecti, MATUSA lui Leo de la Strehaia!

In cauza se fac investigatii cu privire la posibila implicare in activitatea infractionala a doi functionari din cadrul ANAF de la Directia Mari Contribuabili, care ar fi favorizat activitatea membrilor GRUPULUI INFRACTIONAL ORGANIZAT, mai arata anchetatorii DIICOT.

Dosarul a fost inregistrat ca urmare a sesizarii formulate de Directia Generala Antifrauda Fiscala, procurorii DIICOT Bucuresti dispunand pana in prezent inceperea URMARIRII PENALE fata de 28 de persoane – cetateni romani, turci si arabi – suspectate de savarsirea infractiunilor de constituire a unui GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT, EVAZIUNE FISCALA si SPALARE de BANI.

Sursa foto: realitatea.net