ZEGREAN: Constitutia este foarte moderna, pentru ca a permis aderarea Romaniei la NATO si UE

Actuala CONSTITUTIE este foarte moderna, pentru ca a permis ADERAREA ROMANIEI la NATO si UE, a declarat, vineri, la Suceava, presedintele Curtii Constitutionale (CCR), AUGUSTIN ZEGREAN, care a contribuit la redactarea Constitutiei din 1991, revizuita in 2003, informeaza Agerpres. 

“Am scris aceasta CONSTITUTIE si istoria ne-a confirmat ca este o CONSTITUTIE  buna pentru ca, sub aceasta CONSTITUTIE, Romania a aderat la NATO si UE. Aderarea Romaniei la UE o consider cea mai mare realizare a romanilor de la Decebal incoace. Prima mare realizare a fost ocuparea Daciei de catre romani, pentru ca atunci a venit lumea civilizata peste noi si acum s-a intamplat acelasi lucru. Sansa noastra este aceasta: cu Europa inainte!”, a spus AUGUSTIN ZEGREAN.

CITESTE SI: AUGUSTIN ZEGREAN: CCR IL VA DA IN JUDECATA PE JURNALISTUL LIVIU AVRAM

In opinia presedintelui CCR, CONSTITUTIA din 1923 ar fi valabila si astazi pentru ca “spunea tot ce trebuia spus”, fiind cea care a stat la baza actualei Constitutii adoptate in 1991. Presedintelui CCR, AUGUSTIN ZEGREAN, i s-a decernat vineri titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii “Stefan cel Mare” Suceava, pentru promovarea universitatii sucevene pe plan national si international. Dupa festivitatea de decernare a acestui titlu, AUGUSTIN ZEGREAN a sustinut o prelegere privind evolutia ideii de constitutionalitate la romani.

Sursa foto: adevarul