ZEGREAN: Daca hotararea Senatului in cazul SOVA este neconstitutionala se va relua votul

AUGUSTIN ZEGREAN, presedintele Curtii Constitutionale (CCR), a declarat joi ca votul pentru incuviintarea arestarii senatorului DAN SOVA ar trebui reluat daca hotararea publicata de Senat privind votul dat in 25 martie este neconstitutionala.

“Se reia votul si se face o alta hotarare”, a spus AUGUSTIN ZEGREAN, intrebat de jurnalisti ce s-ar intampla daca se dovedeste ca hotararea este neconstitutionala.

CITESTE SI: 

Hotararea care prezinta votul Senatului in cazul parlamentarului DAN SOVA, redactata de Senat la solicitarea Curtii Constitutionale si semnata de presedintele Senatului CALIN POPESCU TARICEANU, a fost publicata miercuri seara in Monitorul Oficial.

Hotararea are un singur articol si “constata ca nu au fost intrunite conditiile cerute de art.24 alin. (4) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor si de art. 173 din Regulamentului Senatului, pentru a incuviinta retinerea si  arestarea preventiva a domnului senator SOVA DAN COMAN”.

CITESTE SI: 

Proiectul de hotarare al Senatului in cazul DAN SOVA, redactat marti de catre Comisia Juridica la cererea Biroul Permanent, a fost adoptat miercuri in acelasi for si trimis la Monitorul Oficial.

Sursa foto: realitatea.net