ZEGREAN: Decizia CCR privind interceptarile nu este un atac la adresa SRI. S-a dorit o clarificare a textului de lege

Presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei, AUGUSTIN ZEGREAN, a declarat marti ca decizia CCR privind interceptarile nu este un atac la adresa SRI ori a altcuiva, ci s-a dorit o clarificare a textului de lege, care a fost considerat “nepredictibil si neclar”, scrie Agerpres.

“Avand in vedere textul de lege din articolul 42 alin. 1 din Codul de procedura penala care a fost introdus in 2014 (…) o sintagma acolo care spune “si alte institutii specializate ale statului”, noi am cautat in toata legislatia sa vedem care sunt alte institutii specializate ale statului care fac activitate de urmarire penala, ori nu am gasit asa ceva. Deci, textul a fost considerat nepredictibil, neclar si de aceea a fost declarat neconstitutional. Nu am vrut sa atacam nici SRI-ul, nici pe altcineva. Pur si simplu, am vrut ca textul sa fie clar”, a spus ZEGREAN la TVR 1.

CITESTE SI: Ordonanta de urgenta privind interceptarile, publicata in Monitorul Oficial

El a aratat ca, prin prisma respectivei decizii, nu exista pericolul ca vreo persoana anchetata sa scape de raspundere, daca este vinovata, punctand ca judecatorul este cel care apreciaza asupra probelor.

Totodata, presedintele CCR a precizat, raspunzand unei intrebari, ca Parlamentul raspunde “extrem de rar” la solicitarile de puncte de vedere.

Sursa foto: dcnews