ZEGREAN despre hotararea SENATULUI in cazul SOVA: Hotararile Curtii sunt OBLIGATORII

Presedintele Curtii Constitutionale, AUGUSTIN ZEGREAN, a declarat, marti, la Suceava, ca decizia CC in cazul hotararii Senatului privindu-l pe Dan Sova este obligatorie de la data publicarii si ca aceasta trebuie pusa in aplicare.

Intrebat, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza situatia legata de hotararea pe care Senatul ar trebui sa o emita in cazul Dan Sova, Zegrean a raspuns ca nu poate sa dea consultanta pe teme de constitutionalitate, aratand ca CC nu are posibilitatea sa oblige pe nimeni sa faca ceea ce scrie in decizia Curtii.

Nu avem nicio posibilitate sa obligam pe nimeni sa faca ceea ce scrie in decizie. Constitutia spune ca deciziile Curtii sunt obligatorii de la data publicarii. Mai mult decat atat ce vreti sa va spun? Sunt obligatorii, trebuie sa faca”, a spus Zegrean.

CITESTE SI: COMISIA JURIDICA a Senatului va redacta TEXTUL HOTARARII de constatare a REZULTATULUI VOTULUI in cazul DAN SOVA

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu a declarat, marti, ca prin decizia Biroului Permanent Comisia Juridica trebuie sa redacteze o hotarare care sa ateste rezultatul votului din 25 martie, in cazul sova, si apoi sa o trimita la Monitorul Oficial, pentru a capata forta juridica.

CITESTE SI: TRAIAN BASESCU, despre cazul DAN SOVA: SENATUL, prin presedintele lui, devine RIDICOL

Presedintele Senatului a aratat, dupa sedinta Biroului permanent, ca s-a dorit lamurirea unei probleme de natura exclusiv tehnico-juridica, si nicidecum o problema de natura politica.

Sursa foto www.abcnews.ro