ZEGREAN despre sesizarea lui FUNAR: CCR poate BLOCA orice CANDIDATURA

Augustin Zegrean, presedintele Curtii Constitutionale (CCR), a declarat vineri ca judecatorii CCR au rolul de a asigura buna functionare a alegerilor in Romania si, in acest sens, au competente neliminate pe acest domeniu.

Intrebat despre speta care se discuta vineri, prin care Gheorghe Funar a a cerut CCR sa blocheze candidatura lui Victor Ponta, seful CCR a raspuns.” Noi trebuie sa asiguram buna desfasurare a alegerilor pe teritoriul tarii, avem competente majore in alegerile prezidentiale (…) nu vine omul la noi cu contestatii doar ca sa se afle in treaba. Avem competente nelimitate aproape in domeniul acesta. (…) Azi o dezbatem, legea ne obliga in 48 de ore”, a declarat Zegrean jurnalistilor prezenti la sediul CCR.

CITESTE SI: Gheorghe Funar a sesizat CCR privind o posibila incalcare a Constitutiei a candidaturii lui Victor Ponta la Presedintie 

Presedintele CCR a fost intrebat daca judecatorii Curtii Constitutionale pot bloca un candidat, in aceasta etapa. ”Altfel de ce s-ar mai face contestatie la noi? In principiu, e posibil, de aceea vin la noi, nu? (…) Despre ce se va intampla vorbim daca are ce sa se intample”, a concluzionat Zegrean.

CITESTE SI: FUNAR: Voi sesiza CCR si solicit audierea presedintelui si premierului in cazul ofiterului acoperit

Sursa foto: realitatea.net