Zegrean: In Europa, statele in care nu se face inchisoare pentru abuz in serviciu sunt mai multe

Presedintele CCR AUGUSTIN ZEGREAMN afirma ca exista mai multe state in Europa pentru care nu se face inchisoare pentru abuzul in serviciu decat cele in care se face, noteaza Newsro, care a publicat marti un interviu cu fostul presedinte al Curtii Constitutionale, cu o zi inainte de decizia probabila a CCR in acest dosar.

AUGUSTIN ZEGREAN afirma, in acest interviu, ca trebuie sa avem incredere in functionari si spune ca, din cauza hatisului legislativ, cu 40.000 de acte normative in vigoare, nu-i greu sa gresesti. In opinia lui AUGUSTIN ZEGREAN, nu mai sunt motive de amanare a deciziei Curtii in acest caz. 

CITESTE SI: LAURA CODRUTA KOVESI, SOMATA DE JUDECATORI SA INCETEZE PRESIUNILE LA ADRESA CCR

Potrivit Newsro, AUGUSTIN ZEGREAN arata ca ar fi 12 state in care se face inchisoare pentru abuz in serviciu, indicand Germania, Franta, Italia si Spania, in timp ce in Islanda nu se face inchisoare deloc, au un detinut pe an si acela “merge la serviciu si numai noaptea doarme la inchisoare”.

Laura Codruta Kovesi, procurorul-sef al DNA, avertiza, la sfarsitul saptamanii trecute, ca 42% din activitatea DNA o reprezinta dosare care au ca obiect infractiunea de abuz in serviciu. 

Sursa foto: jurnalul