ZGONEA: Avem cu PORTUGALIA un PARTENERIAT AUTENTIC si PROFUND in care impartasim viziuni comune

VALERIU ZGONEA a avut o intrevedere cu ANIBAL CAVACO SILVA, presedintele Portugaliei, ocazie cu care au fost reconfirmate bunele relatii dintre cele doua state, bazate pe afinitatile culturale si pe fundamentul latin comun.

”Avem o cooperare excelenta, care dezvaluie un parteneriat autentic si profund in care impartasim viziuni comune nu numai in ceea ce priveste agenda europeana, ci si la nivelul organizatiilor internationale”, a declarat presedintele Camerei Deputatilor, potrivit unui comunicat. Acesta a mai evidentiat si stransa colaborare dintre cele doua state in plan militar si strategic, ambele state fiind membre NATO.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS l-a primit la Cotroceni pe omologul sau portughez, ANIBAL CAVACO SILVA

”Valorificarea oportunitatilor de investitii oferite de tara noastra este unul dintre obiectivele importante pe care dorim sa le promovam inclusiv prin intermediul diplomatiei parlamentare, atat la nivelul comisiilor de specialitate, cat si prin intermediul grupurilor de prietenie din cele doua foruri legislative”, a mai sustinut VALERIU ZGONEA.

”Printre temele aflate pe agenda celor doi oficiali s-au mai aflat si evolutiile din vecinatatea estica a Uniunii Europene, necesitatea asigurarii securitatii energetice pentru Europa, dar si importanta sprijinirii parcursului european al Republicii Moldova. in plus, cei doi oficiali au avut puncte de vedere convergente in ceea ce priveste subiectul migratiei ilegale si al traficului de persoane”, se mai arata in comunicat.

Sursa foto www.hotnews.ro