ZGONEA, de Sf Nicolae: Ziua de astazi ar trebui sa fie una a generozitatii si consideratiei fata de semeni

Presedintele Camerei Deputatilor, VALERIU ZGONEA, considera ca Sarbatoarea Sf. Nicolae ar trebui sa fie una a generozitatii si consideratiei fata de semeni, iar rolul decidentilor este acela de a le intelege asteptarile si sperantele, informeaza Agerpres.

“Ziua de astazi ar trebui sa fie una a generozitatii si a consideratiei fata de semenii nostri. Trebuie sa ne amintim de cei de langa noi nu doar in zilele de sarbatoare, ci oricand luam decizii hotaratoare pentru destinul lor. Trebuie sa intelegem asteptarile si sperantele celor de langa noi. Daca atunci cand economia o permite, cand avem o buna crestere economica, nu indreptam societatea, cand sa facem acest lucru? Lumea nu isi alege conducatorii pentru a le explica cat de saraci si competitivi trebuie sa fie, ci pentru a lua masuri pentru a trai mai bine. Orice guvern nu trebuie sa uite care este menirea guvernarii. Da modernizarii administratiei si sistemului bugetar, dar acest lucru nu se face pe seama celor saraci, ci a eficientizarii unor sectoare economice”, afirma ZGONEA intr-un mesaj postat duminica pe pagina sa de Facebook.

CITESTE SI: CIOLOS: La multi ani cu ganduri bune de SFANTUL NICOLAE

El sustine ca rolul Guvernarii este sa ajute oamenii sa traiasca mai bine si atrage atentia actualului Executiv ca la viitoarele initiative legislative economice ”sa nu uite ca o tara e mai mult decat o companie”.

“Guvernul tehnocrat ar trebui ca in viitoarele sale initiative economice sa nu uite ca o tara e mai mult decat o companie, o tara e alcatuita din milioane de oameni cu familiile lor, visurile lor, dorintele lor de a trai mai bine. Iar rolul Guvernarii e sa ne ajute sa traim mai bine, sa ne ridicam ca tara. Nu te poti ridica daca 2 din 5 romani sunt sub pragul saraciei si lasi aceasta situatie sa continue. Te ridici doar cand creezi conditiile ca toti romanii sa traiasca mai bine! Bucurestiul nu este Bruxelles si niciun sat sau orasel din Romania nu are prosperitatea unui sat sau orasel din Occident! Rolul nostru este sa ajutam romanii sa traiasca mai bine in Europa, iar guvernul tehnocrat nu trebuie sa uite acest lucru. Dincolo de cifre si statistici se afla vietile si sperantele unor oameni”, conchide ZGONEA.

CITESTE SI: MESAJUL LUI KLAUS IOHANNIS DE SFANTUL NICOLAE

Sursa foto: agerpres