ZGONEA: In aceasta sesiune parlamentara o prioritate va fi adoptarea Legii votului prin corespondenta

Presedintele Camerei Deputatilor, VALERIU ZGONEA (PSD), afirma ca in aceasta sesiune parlamentara o prioritate va fi, atat pentru el, cat si pentru partidul pe care il reprezinta, adoptarea legii votului prin corespondenta, informeaza Agerpres.

“De prea multe ori am auzit lozinci de genul ‘dreapta tine cu diaspora, iar stanga nu’. Marea lor sustinere nu s-a intins insa mai departe de a specula electoral si politicianist o imensa greseala facuta in 2014. Dincolo de vorbele lor goale si de incompetenta, tot guvernul social-democrat a fost cel care, de exemplu, a eliminat taxele consulare pentru eliberarea certificatelor de nastere pentru copiii romani nascuti peste hotare. Eu cred ca fiecare cetatean al Romaniei are aceleasi drepturi si trebuie tratat cu acelasi respect de catre stat. De aceea, in aceasta sesiune parlamentara, una dintre prioritatile legislative ale PSD si ale mele personal va fi adoptarea legii votului prin corespondenta”, precizeaza ZGONEA intr-o postare de miercuri, pe pagina sa de Facebook.

CITESTE SI: MIHAI VOICU (PNL): Legea VOTULUI PRIN CORESPONDENTA trebuie adoptata cel tarziu pana in NOIEMBRIE

Acesta adauga faptul ca subiectul votului prin corespondenta va fi tratat cu seriozitate in Parlament fiind “un proiect esential pentru democratia din Romania” si anunta ca, saptamana viitoare, va prezenta un set de principii partilor implicate in elaborarea legii amintite.

“Vom trata cu maxima seriozitate si responsabilitate acest subiect, asa cum am facut si in cazul legii alegerilor locale si parlamentare si a legii privind finantarea partidelor, pentru ca dreptul de a vota liber si in siguranta nu trebuie sa fie facultativ intr-un stat democratic. De aceea, voi prezenta, saptamana viitoare, un set de principii care sa genereze un dialog consistent cu societatea civila, colegii din celelalte partide politice si asociatiile romanesti din afara granitelor, pentru a construi o lege pentru toti romanii. E important sa obtinem consensul asupra adoptarii legii votului prin corespondenta sau a votului electronic, un proiect esential pentru democratia din Romania”, mai spune ZGONEA pe Facebook.

 CITESTE SI: AEP: VOM ELABORA PROIECTUL DE LEGE PRIVIND VOTUL PRIN CORESPONDENTA IN TIMP UTIL PENTRU A FI APLICAT LA ALEGERILE PARLAMENTARE DIN 2016

Sursa foto evz