ZGONEA: Legea finantarii partidelor, SFARSITUL practicilor NESANATOASE intre FINANTATORI si PARTIDE

 Presedintele CAMEREI DEPUTATILOR, VALERIU ZGONEA, a declarat pe pagina sa de Facebook ca adoptarea legii partidelor va pune capat practicilor nesanatoase dintre finantatori si partide.

La inceputul anului am promis ca vom realiza o reforma electorala profunda care sa schimbe fundamental modul in care se face politica in Romania si sa reseteze relatia politicului cu cetatenii. Ma bucur ca astazi am demonstrat inca o data ca PSD isi respecta angajamentele asumate in fata opiniei publice si ca a reusit sa atraga in acest proiect inclusiv partidele din Opozitie, in frunte cu PNL, chiar daca la inceput s-au aratat neincrezatoare in capacitatea Comisiei de cod electoral de a face toate aceste schimbari”, a scris ZGONEA pe reteaua de socializare.

CITESTE SI: SENATUL a adoptat LEGEA FINANTARII PARTIDELOR

Acesta a precizat ca prin adoptarea ca adoptarea legii partidelor politice, a legii privind finantarea campaniilor electorale si a legii privind alegerile locale s-a demonstrat ca PSD isi respecta angajamentele asumate in fata opiniei publice.

Adoptarea legii partidelor politice, a legii privind finantarea campaniilor electorale si a legii privind alegerile locale- in urma consultarilor cu societatea civila, va da, printre altele, posibilitatea partidelor mici sa se implice activ in viata comunitatilor locale si va pune capat practicilor nesanatoase dintre finantatori si partide prin transparentizarea tuturor fluxurilor financiare“, mai scrie presedintele CAMEREI DEPUTATILOR.

CITESTE SI: COMISIA pentru Cod Electoral a APROBAT cererea lui IOHANNIS de reexaminare a Legii finantarii partidelor politice

El a adaugat ca adoptarea celor trei legi a fost facuta in urma consultarilor cu societatea civila.

In acelasi timp, sper ca PNL sa dea dovada de seriozitate si sa reevalueze decizia de a nu mai sustine modificarea Constitutiei. Avem nevoie de consens pe acest proiect major pentru Romania si sper ca liderii liberali sa isi aminteasca de promisiunile facute cetatenilor in 2012, cand faceau parte din USL“, a precizat VALERIU ZGONEA.

Sursa foto www.gandul.info