Zgonea: PDL stia de modificarile la Codul Penal si de toate legile introduse pe ordinea de zi

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, ieri, ca PDL stia de modificarile aduse la Codul Penal, cat si de celelalte initiative legislative aflate pe ordinea de zi, afirmand ca presedintele Traian Basescu si democrat-liberalii “mint si dezinformeaza” pentru a-l denigra pe premierul Victor Ponta.

“Constat faptul ca PDL si Traian Basescu mint si dezinformeaza. Acesta este adevaratul atac la statul de drept. Va trebui sa luptam impotriva acestor lucruri care ne fac rau noua, tuturor romanilor. Stiu ca nu am incalcat legea si ca toate demersurile din Parlament pe care le-am facut au fost corecte.

Constat ca aceasta campanie mincinoasa vizeaza USL si il vizeaza personal pe premierul Romaniei care nu are nicio legatura cu lucrurile care s-au petrecut in Parlament”, a specificat Valeriu Zgonea, intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Mai apoi, Valeriu Zgonea a revenit cu o noua postare, in care face trimitere la stenograma din sedinta de luni, 9 decembrie, a Camerei Deputatilor, document din care reiese, potrivit lui Zgonea, ca a doua zi dimineata toti liderii de grupuri parlamentare se intalneau la el in birou pentru a discuta ordinea de zi.

“In cursul serii de luni, Comisia juridica a aprobat rapoartele la care se refera si domnul Toader, liderul grupului PDL. As vrea sa fac o mentiune aici. Comisia juridica si alte comisii care au foarte multe legi pentru care trebuie sa produca rapoarte, lucreaza de foarte multe ori pana tarziu seara. De exemplu la Comisia pentru agricultura din aceeasi seara de luni, deputatii au stat pana foarte tarziu. In dimineata zilei de marti, toti liderii partidelor s-au intalnit si am discutat suplimentarea ordinii de zi cu ceea ce facusera comisiile.

Singura obiectie a venit din partea PDL pentru legea lobbyului, o initiativa care este in dezbatere publica de trei ani. In plenul Camerei, Mircea Toader a propus retrimiterea catre comisie a legii lobby-ului si toata lumea a fost de acord, inclusiv eu, asa cum vedeti in stenograma sedintei. In acest moment, liderul grupului PDL putea sa spuna ca mai propune scoaterea de pe ordinea de zi si a altor proiecte de legi, dar nu a facut-o”, a mai aratat Zgonea pe pagina sa de pe reteaua de socializare, adaugand ca si Mircea Toader si PDL stiau de legile introduse pe ordinea de zi, inclusiv de modificarile aduse Codului Penal.

Intr-o a treia postare pe Facebook Zgonea sustine ca o alta minciuna a lui Traian Basescu este faptul ca noul cod de conduita al parlamentarilor diminueaza atributiile ANI. Totodata, presedintele Camerei Deputatilor arata acest Cod este “ceea ce a fost cerut in raportul MCV de catre Comisia Europeana”.

“Traian Basescu face jocul unor interese politice care vor sa pastreze Romania in afara Schengen si la marginea Europei. Basescu a intrat, de fapt, in campanie pentru europarlamentare de partea PPE. Iar in campania lui implica institutii ale statului, cum este ANI, si da informatii mincinoase ambasadelor europene de la Bucuresti”, a mai aratat Zgonea.