Zgonea: Suntem printre putinele state din Europa care nu au un discurs xenofob si rasist in Parlament

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, la sesiunea de comemorare a victimelor Holocaustului, ca Romania este la ora actuala unul dintre putinele state din Europa care nu au un discurs xenofob si rasist in Parlament.

„Nu trebuie sa ne fie rusine, suntem la ora actuala unul dintre putinele state din Europa si din lumea democratica care nu avem discurs xenofob si rasist in Parlament. Nu exista partide care sa aiba un asemnea mesaj. Nu avem manifestari care sa genereze, ca in alte state europene cu traditie in democratie, evenimente ca cele care au fost mentionate si la Parlamentul European si s-au intamplat in Franta, Belgia, Germania in ultimul an, in 2013”, a afirmat Zgonea.

Citeste si: Dragnea: China este un partener privilegiat pentru Romania

Zgonea a mai spus ca Parlamentul Romaniei a adoptat legi clare care condamna Holocaustul.

„Parlamentul Romaniei a adoptat legi foarte clare care condamna Holocaustul si incitarea la ura rasiala, iar aplicarea acestor prevederi legale este urmarita cu strictete de autoritatile romane si reprezinta expresia angajamentului nostru ferm de a nu permite escaladarea manifestarilor de rasism, discriminare si intoleranta. E datoria noastra sa punem cate o caramida zilnica in aceasta zona”, a mai spus Zgonea.