ZGONEA: Termenul limita pentru prezentarea raportului in cazul PONTA este de 14 zile

Presedintele Camerei Deputatilor VALERIU ZGONEA a declarat, sambata, ca membrii COMIISIEI JURIDICE se intrunesc luni pentru a stabili calendarul raportului in cazul PONTA, aratand ca termenul maxim de 14 zile este “foarte scurt”, fata de vechiul regulament, care nu prevedea termene.

CITESTE SI: IOHANNIS: Astept o decizie pragmatica a Camerei Deputatilor in cazul solicitarii DNA referitoare la PONTA 

“Astazi avem maxim 14 zile, din informatiile mele sedinta va fi luni, asta inseamna ca in maxim 4 zile sau 3 zile, comisia va avea o prima intalnire. Cred ca este un termen foarte scurt daca ne uitam in perioada in care guvernare era de dreapta si in care stateam si cate 11 luni pentru o aprobare de perchezitie informatica. Cred ca in acest moment suntem pe un regulament care este profund european, predictibil si transparent”, a afirmat VALERIU ZGONEA, intrebat daca crede ca membrii comisie vor folosi la maximum termenul de 14 zile.

CITESTE SI: VICTOR PONTA, URMARIT PENAL pentru SPALARE de BANI si EVAZIUNE FISCALA. CEREREA DNA va fi discutata, luni, in Comisia Juridica. UPDATE 

VALERIU ZGONEA a explicat ca, “din momentul in care Biroul Permanent s-a intalnit, membrii COMISIEI JURIDICE, plus cel caruia i se cerere ridicarea imunitatii pot sa-si consulte dosarul, termenul final in care comisia are obligativitatea de a-si prezenta raportul este 14 zile”.

COMISIA JURIDICA a CAMEREI DEPUTATILOR se va intruni luni 8 iunie cu incepere de la ora 11:00 pe aceasta tema.

Premierul VICTOR PONTA este URMARIT PENAL pentru FALS IN INSCRISURI sub semnatura privata, complicitate la EVAZIUNE FISCALA in forma continuata si SPALAREA BANILOR in dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputatilor avizarea urmaririi penale pe numele premierului VICTOR PONTA si pentru conflict de interese.

Sursa foto: realitatea.net