Zi de doliu national in Franta decretata de Francois Hollande: Libertatea va fi intotdeauna mai puternica decat barbaria

Zi de doliu national in Franta decretata de Francois Hollande: Libertatea va fi intotdeauna mai puternica decat barbaria

Presedintele francez Francois Hollande a decretat o “zi de doliu national” joi, in Franta, si a facut din nou apel la unitatea tarii, dupa atentatul impotriva saptamanalului satiric Charlie Hebdo, soldat cu 12 morti si 11 raniti, la Paris, potrivit AFP. Hollande a tinut sa sublinieze ca libertatea va fi intotdeauna mai puternica decat barbaria, adaugand ca nimic nu va “apleca” Franta.

“Cea mai buna arma a noastra este unitatea. Nimeni nu ne poate diviza, nimic nu trebuie sa ne separe”, a declarat seful statului, intr-un scurt discurs adresat Natiunii si transmis de televiziunile din Hexagon. Drapelele vor fi in berna timp de trei zile, a precizat Francois Hollande.

“Vreau aici sa imi exprim recunostinta familiilor, celor incercati, raniti, rudelor, tuturor celor care sunt astazi zdrobiti in scaunele lor de acest atentat las”, a declarat seful statului.

“Ei sunt astazi eroii nostri si pentru aceasta va fi o zi de doliu national”, a continuat acesta.

Citeste si: JE SUIS CHARLIE. PROTESTE AMPLE LA PARIS, PESTE 10.000 DE OAMENI AU IESIT IN STRADA IN SEMN DE OMAGIU PENTRU VICTIMELE ATENTATULUI DE LA CHARLIE HEBDO

“La ora 12 (11,00 GMT) va fi un moment de reculegere in toate institutiile publice si invit toata populatia sa participe”, a adaugat acesta.

“Astazi, intreaga Republica a fost atacata. Republica inseamna libertatea de expresie, creatie, pluralism, democratie. Acestea au fost atacate. Libertatea va fi intotdeauna mai puternica decat barbaria si nimic nu va face sa ne aplecam”, a adaugat seful statului.

Hollande a spus ca 11 barbati si o femeie au fost ucisi in atentat. Procurorul Parisului, Francois Molins, anuntase mai devreme un bilant de 12 morti si 11 raniti, fara alte precizari.

Citeste si: ATENTAT CHARLIE HEBDO, PARIS. PROCURORII: AU FOST DOI ATACATORI CARE AU STRIGAT “ALLAH AKBAR” SI “RAZBUNARE PENTRU PROFET”