Zi de DOLIU NATIONAL pentru ROMANII care au MURIT in CUTREMURUL din ITALIA

Vineri este zi de DOLIU NATIONAL pe teritoriul tarii noastre pentru ROMANII DECEDATI in CUTREMURUL din ITALIA. Decizia de declarare a datei de 2 septembrie ca zi de DOLIU NATIONAL a fost luata in sedinta de miercuri a Executivului, informeaza Agerpres.

Vineri, vor fi inmormantate ultimele doua dintre victimele cutremurului din Italia. Elena Olaru, din judetul Bacau, este condusa pe ultimul drum de sute de oameni impresionati de destinul tragic al acestei femei care a plecat in Italia cu gandul la nepotelul sau, de 6 ani, bolnav de leucemie. Si de la Maricica Iosub din comuna Avrameni, Botosani, isi iau adio rudele. Tanara avea 35 de ani si lucra intr-un restaurant din Amatrice. Era sprijinul intregii familii.

CITESTE SI:  SEDINTA DE GUVERN: CE LE PROMITE EXECUTIVUL ROMANILOR AFECTATI DE CUTREMURUL DIN ITALIA

Potrivit Hotararii de Guvern, vineri, toate institutiile si autoritatile publice centrale si locale au obligatia arborarii drapelului Romaniei in berna. Actul normativ prevede ca drapelul Romaniei in berna se mai arboreaza: la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, institutiilor de invatamant de orice grad, institutiilor de cultura si misiunilor diplomatice ale Romaniei; la punctele pentru trecerea frontierei, precum si in aeroporturi, porturi, gari si autogari; ca pavilion pe navele de orice fel si pe alte ambarcatiuni ce navigheaza sub pavilion romanesc.

Aceeasi obligatie revine si persoanelor fizice, daca arboreaza drapelul Romaniei la domiciliu sau la resedinta. De asemenea, posturile nationale de radio si televiziune si institutiile de cultura isi vor adapta vineri programul in mod corespunzator. In urma CUTREMURULUI DEVASTATOR din ITALIA au murit 11 ROMANI.

Sursa foto: adevarul