Pronuntarea deciziei in Dosarul Valiza a fost amanata pentru data de 4 iunie!

UPDATE: 19.15: In acest moment Gigi Becali a parasit sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu destinatia Rahova!

UPDATE: 18.50: Victor Piturca si Teia Sponte au parasit, in urma cu cateva minute, sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), in scurt timp urmand sa faca acest lucru si Gigi Becali, acesta urmand a fi transportat la Penitenciarul Rahova, unde va astepta decizia completului de judecata in Dosarul “Valiza”.

UPDATE: 18.45: Iata si ultima parte a declaratiei data de Gigi Becali in fata completului de judecata: “Invoc urmatoarele circumstante: de cand am intrat eu in fotbal s-a făcut curatenie. S-a terminat coruptia si la arbitri. Am bagat bani europeni. Am vandut aer si am adus 80 de milioane de euro. Dumnezeu ma iubeste si m-a ascultat. Am vrut in Liga si Real Madrid, la prima participare am cazut cu Real. Nu am amenintat niciodata. Cum sa fac asa ceva? Nu ma lasa Hristos sa fac asa ceva. Eu va inteleg ca e un mare jaf in tara asta, dar nu trebuie sa imi aplicati acelasi tratament.

Eu nu sunt de vina. Sunt copilul vitreg al Romaniei. Am vrut sa imi fac televiziune, orice om de pe strada isi face televiziune. M-au chemat de doua ori la CNA. Vreau sa fac o televiziune ca sa arate moralitatea. Am cheltuit un an de zile bani cu banca. Nu mi-au dat aprobare. Daca as fi fost asa rau, Sfintii Parinti ai Romaniei m-ar mai fi imbratisat? Toti au vrut sa ma vada. Vor sa vina 20 de calugari de la Athos sa ceara gratierea.

Steaua nu poate fi Steaua fara mine. Romania pierde 100 de milioane de euro cu asta. Imi vine sa plang. Trei copii nu vor sa mearga la scoala. Pur si simplu nu mai vor. Plus spitalul promis lui Dan Puric, ori salariul meu de parlamentar la care renuntasem, ce se intampla cu ele. Pe cei doi avocati care au votat pro mine i-am trecut la pomelnic, la familie. Poate mai castig unul dintre voi si se face 3-2”.

UPDATE: 16.15: Procurorii au cerut pentru Gigi Becali o pedeapsa de 4 ani cu executare, iar pentru Victor Piturca, Alin Ciul si Teia Sponte cate  2 ani cu suspendare. In plus, procurorii au solicitat si confiscarea sumei de 1.700.000 de euro!

UPDATE: 16.05: Conform jurnalistilor prezenti la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Gigi Becali le-a cerut judecatorilor sa il condamne si in acest dosar, numai sa afle cat mai repede cati ani va sta la inchisoare! Sursele prezente la fata locului pun aceasta iesire a latifundiarului pe seama unei caderi nervoase.

UPDATE: 16.00: Procurorii care au instrumentat cazul in Dosarul Valiza au cerut pedeapsa cu inchisoarea pentru Gigi Becali, Teia Sponte si Victor Piturca.

UPDATE: 15.55: Procurorul: “Instanta a facut o eroare de drept cand i-a achitat pe inculpati! Jean Padureanu s-a opus premierii. Spunea ceva de genul ca vei fi obligat sa inapoiezi in viitor serviciul cui iti da bani. In parcarea din Cluj a fost surprins si Gigel Coman, pe langa Teia Sponte. Steaua se califica direct in Liga Campionilor. Lua aproximativ 5.5 milioane de euro. Becali i-a platit pe jucatori pentru beneficiu personal”.

UPDATE: 15.15: Audierea lui Gigi Becali in Dosarul Valiza s-a incheiat dupa 2 ore si 11 minute! Toata lumea asteapta verdictul. Cu toate acestea exista si posibilitatea ca judecatorii sa ramana in pronuntare.

UPDATE: 14.51: Gigi Becali: “Am antedatat acele acte doar din dorinta de a-mi recupera cei 1.700.000 de euro. Eu am falsificat, eu am facut tot pentru a-mi lua banii. Zic hai sa pun doi martori, Volcinschi si Piti. Piturca habar n-avea. I-am zis, hai ca e un contract cu teren. A semnat si a plecat. Doamna judecator, hai sa zicem ca nu am falsificat, ci antedatat. Suna mai bine, nu ma condamna. Alina Ciul era avocata mea. Am chemat-o, ea nu stia. Am facut antecontractul, am facut tot. Ei din respect pentru mine. Volcinschi, Dumnezeu sa-l ierte, m-a ajutat. Piti la fel, Ciul la fel. Eu am sanse sa repar ce au facut avocatii mei. Sanse mici, dar le joc. Imi pare rau ca am facut astfel de activitati; Procurorul: “Va mai aduceti aminte cand s-a facut  actul de vanzare-cumparare?”;  Gigi Becali: “Dom’le, vrei sa o condamni si pe femeia asta nevinovata. Nu mai ştiu, nu mai tin minte. Nu mi-a cerut lamuriri Piturca. A ramas surprins si el dupa aia cand a aflat ce se intampla”.

UPDATE: 14.47: Procurorul: “Ce l-a determinat ca la U Cluj sa nu ofere banii pe fata, public, ca in cazul Bistrita?”; Gigi Becali: “U Cluj a acceptat promisiunea, Jean Padureanu nu. Am discutat cu Goga si Gigel Coman”.

UPDATE: 14.42: Gigi Becali isi permite chiar si o gluma cu judecatoarea Livia Stanciu: “Doamna, mi-ati zis deja de doua ori Gigi Becali. Ma simpatizati, de-aia mi-ati dat pac, condamnare! Doamna judecator, ii vrajiti pe avocati, nu stiu ce le faceti. Cand pleaca de aici se lauda ca i-ati laudat si uita sa ma apere”

UPDATE: 14.40: Livia Stanciu: “I-ati zis lui Sponte care era de fapt destinatia banilor?”; Gigi Becali: “De asta sunteti presedinta ICCJ. Daca nu ma intrebati, poate va minteam. Dar asa, Teia stia destinatia banilor”.

UPDATE: 14.35: Gigi Becali: “Am vorbit cu Toni Dobos. Am promis, nu puteam oferi, sunt nebun sa dau banii degeaba? Nu mai stiu ce jucatori, parca Gigel Coman, era fin cu finul meu Radoi. De ce nu e redata discutia cu Toni Dobos, purtata cu 8 ore inainte. I-am aratat ca sa vada banii. Uite, sunt aici, dar ii vedeti doar daca bateti. Dediu si Teia Sponte au plecat cu banii, daca  ma feream nu vorbeam la telefon. Daca ei pleaca cu banii, nu i-am instruit? Le-am zis sa spuna asa daca vor fi prinsi. E vina mea daca e vreo vina”.

UPDATE: 14.20: Livia Stanciu: “Deci ati vrut doar sa pastrati corectitudinea competitiei?”; Gigi Becali: “Aaaaaa, doamna, vedeti ca stiti?”

UPDATE: 14.15: Gigi Becali: “Doamna, eu vin de la suferinta, dumneavoastra de la libertate”. Procurorul intreaba de ce era actionar la Gloria Buzau. Gigi: “Ah, m-ati prins. Eu eram interpus. Poti fi actionar la zeci de echipe, dar fara sa fii actionar majoritar la ele.  Constiinta e ca un martor in timpul faptelor. Apoi e judecator. Eu va zic ca sunt fericit. Chiar daca sunt acolo unde sunt. Ce tot ma intrebati, doamna? Si la sechestrare ati facut la fel. Mi-ati zambit si pac (plesneste palmele) 3 ani”.

UPDATE: 13.55: Gigi Becali: “Hai, ba, lasa ca nu ii intereseaza. Dar daca vreti, va zic. In 2008 am vorbit cu Rummenigge si Breitner, la palat, ca de aia am unul. Inainte de meciul cu Bayern Munchen. Mi-au spus ca in Germania sunt acceptate premierile in ultimele 3 etape. In cazul Bistrita am primit ordonanta de neincepere a urmaririi penale. De la o doamna procuror inspirata. Atributia unui fotbalist nu e sa castige un meci, nu il poti obliga sa faca acest lucru prin contract. Lasa-ma ma, nu ma mai apara (nn Gigi Becali catre Bogdan Vlad). Suntem in Romania, aici sa ne judecam. Jucatorul trebuie sa se antreneze, sa joace, nu sa castige. DNA nu a vrut sa ma judece, ca sunt definitii diferite ale coruptiei aici. Una comunista, una democrata. Si ei s-au luat dupa aia democrata”.

UPDATE: 13.50: Gigi Becali i-a rugat pe jurnalistii prezenti in sala de judecata sa nu dezvaluie ceea ce se discuta in aceste momente in cazul Valiza, dar si sa ii lase familia in pace!

UPDATE: 13.45: Gigi Becali: “Doamna Stanciu, v-am vazut CV-ul. Domnul procuror pune gresit problema. Interesul meu era sa nu mai fie coruptie, am vrut sa eradic coruptia. Cum sa ma acuzi de coruptie cand am facut 1-1 cu Buzaul. Era echipa mea, bagasem 3 milioane si jumatate de euro in ea.”

UPDATE: 13.35: Livia Stanciu: “Dar daca venea altcineva la dumneavoastra sa va premieze jucatorii?”; Gigi Becali: “Pai cum sa vina? Eu sunt Gigi Becali!”

UPDATE: 13.32: Gigi Becali: “Am promis 5.000 la egal si 10.000 la victorie pentru Bistrita. Dar sa va zic contextul. Cand am intrat in fotbal, in 2000, am constatat aranjamente, blaturi. I-am anuntat pe toti care care isi faceau treaba aici ca nu le impartasesc comportamentul. In 2006 il sun pe ala de la Bistrita, pe Horoba. Nea Ioane, va dau prima. Ei nu si nu. Si Jean (nn Padureanu) era blatuitorul blatuitorilor. Plus ca el fusese la Rapid si jucau cu aia. Mi-am zis: «Ba, de ce nu vrea?» Am cautat echipa inainte, am urmarit autocarul si m-am dus dupa ei. Nea Jean nu ma lasa. Le zic: «Ba, v-a vandut meciul Jean». Si le-am zis sumele de bani. Va rog sa notati astea, ca dupa aia…”

UPDATE: 13.25: Gigi Becali: “Doamna judecator aveti cuvantul meu de onoare ca nu va port pica! Eu vreau sa va zic doar adevarul! Daca nu vreti, Doamne ajuta si cu asta basta” Cu aceasta declaratie si-a inceput discursul latifundiarul din Pipera, referindu-se la faptul ca nu are nimic de reprosat Liviei Stanciu, aceeasi presedinta de complet care l-a trimis la inchisoare saptamana trecuta!

UPDATE: 13.10: Gigi Becali da in aceste momente declaratii legate de Dosarul Valiza! Victor Piturca a refuzat sa dea declaratii, selectionerul Romaniei avand aceeasi atitudine ca si la sedintele anterioare.

UPDATE: 13.00: A inceput sedinta de judecata in Dosarul Valiza! Gigi Becali le-a cerut magistratilor sa-i permita sa poarte catusele pe intreaa durata a judecatii!

UPDATE: 12.51: Prima reactie a lui Gigi Becali inainte de a intra in sala de judecata: “Chiar daca ma veti arunca in ghearele mortii, Domnul ma va salva!”

UPDATE: 12.45: In aceste momente la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie se pregateste transferul lui Gigi Becali din duba Politiei in sala de judecata unde se va da sentinta in dosarul “Valiza”.

UPDATE: 11.50: Mama latifundiarului Gigi Becali a declarat, la iesirea din biserica din Pipera, acolo unde s-a rugat pentru fiul ei ca: “Gigi este nevinovat! Fiul meu este acuzat pe nedrept!”

UPDATE: 11.05: Gigi Becali a ajuns la ICCJ! Acesta a ramas in duba cu care a fost adus de la penitenciarul Rahova, jandarmii si politistii asteptand un moment prielnic pentru a-l introduce pe fostul parlamentar in sala de judecata si totodata, pentru a evita sa fie filmat sau fotografiat incatusat!

UPDATE: 11.00: In urma cu aproximativ o jumatate de ora a ajuns la Inalta Curte de Casatie si Justitie si Valeriu Argaseala!

UPDATE: 10.18: Completul de la ICCJ care va lua decizia finala si irevocabila in Dosarul Valiza va fi alcatuit din 5 judecatori, presedinte fiind Livia Stanciu, aceeasi judecatoare care a decis trimiterea la inchisoare si a fostului premier Adrian Nastase! Mai mult acelasi complet de judecata l-a condamnat pe Gigi Becali, in urma cu o saptamana, la trei ani de inchisoare in Dosarul “Schimbului de terenuri cu MApN”!

UPDATE: 10.10: Pana acum la sediul ICCJ au ajuns ceilalti inculpati din Dosarul Valiza, printre ei numarandu-se selectionerul Victor Piturca si Teia Sponte, dar si cativa dintre sustinatorii lui Gigi Becali. MM Stoica. managerul general al Stelei, si Ionut Lutu, omul de incredere al finantatorului ros-albastrilor sunt si ei la ICCJ!

UPDATE: Ora 10.05: In ciuda faptului ca sedinta de la Inalta Curte de Casatie si Justititie (ICCJ) trebuia sa inceapa la ora 9.00, aceasta a fost amanata pentru ca Gigi Becali inca nu a ajuns. Latifundiarul din Pipera este in aceste momente transportat de la Penitenciarul Rahova catre sediul ICCJ!

Dupa lovitura primita saptamana trecuta, atunci cand a fost condamnat la 3 ani de inchisoare  in “Dosarul schimburilor de terenuri cu MApN”, Gigi Becali ar mai putea primi o veste rea. In cursul zilei de astazi se va judeca recursul in dosarul “Valiza”, in care finantatorul echipei Steaua risca sa primeasca o marire a pedepsei de 3 ani pe care o executa in acest moment.

Mai precis, in cazul in care va fi dictata o condamnare sub cea de acum, exista riscul ca judecatorii sa dicteze o majorare a pedeapsei. “Se pot adauga sase luni, se pot adauga 18, depinde numai de concluzia la care ajung judecatorii”, au precizat surse judiciare.

Dosarul “Valiza” se afla in faza de recurs, dupa ce procurorii anticoruptie au atacat decizia de achitare a inculpatilor. Reprezentantii instantei supreme au anuntat ca Gigi Becali va fi audiat la Penitenciarul Rahova, iar o decizie finala este asteptata pe parcursul zilei de luni.

In dosar mai sunt judecati si Victor Piturca, pentru favorizarea infractorului, Teia Sponte, pentru complicitate la dare de mita, Alina Ciul, unul dintre avocatii lui Becali, si Radu Marino ultimii doi fiind acuzati de favorizarea infractorului si fals in inscrisuri sub semnatura privata. In cazul in care Gigi Becali va primi o decizie nefavorabila in Dosarul “Valiza”, Liga ar putea solicita judecarea cazului si in plan sportiv.

Daca se va intampla acest lucru, Steaua risca depunctarea, sau chiar suspendarea, desi mai exista o portita de scapare pentru gruparea din Ghencea, la data comiterii faptei o lege care sa pedepseasca premierea altei echipei fiind inexistenta.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in 11 mai 2006, finantatorul FC Steaua ar fi promis fiecarui jucator al clubului “Gloria 1922 Bistrita” sume de bani cuprinse intre 5.000 si 10.000 de euro pentru ca acestia sa isi indeplineasca atributiile de serviciu prevazute in contractele de munca, Regulamentul intern al clubului si in Regulamentul Federatiei Romane de Fotbal. Concret, fotbalistilor de la Bistrita li se cerea sa-si apere corect sansele si sa obtina un rezultat favorabil in meciul cu Rapid Bucuresti din 12 mai 2006.

Doi ani mai tarziu, in perioada 4-7 mai 2008, Becali a oferit suma de 1.700.000 de euro jucatorilor de la “Universitatea Cluj” aflati pe foaia de joc pentru meciul din etapa a 34-a Campionatului National de Fotbal – Liga I – aproximativ 100.000 de euro pentru fiecare -, acestia urmand, la fel ca in cazul precedent, sa isi indeplineasca indatoririle de serviciu, sa-si apere corect sansele si sa castige meciul cu “CFR 1907 Cluj”, preciza DNA.

In conditiile in care se vor adeveri previziunile cele mai sumbre in acest caz, multi isi vor aduce aminte de previziunile facute de Corneliu Vadim Tudor intr-o interventie la un post de televiziune de stiri.

“Va anunt ca echipa de fotbal Steaua moare. Gigi Becali va fi condamnat si in “Dosarul Valiza” si, pentru ca s-au rulat bani negri, Steaua va fi retrogradata. Adio Champions League, adio Liga 1. Steaua va muri, se va desfiinta. Uitati de Steaua, se alege praful de ea” a declarat europarlamentarul PRM Corneliu Vadim Tudor, in urma cu doua zile, intr-o interventie telefonica la postul RealitateaTV.

Sursa foto: adevarul.ro