LIVE TEXT ALINA GORGHIU ESTE NOUL PRESEDINTE INTERIMAR al PNL! DECLARATII

COPRESEDINTE PNL, ALINA GORGHIU, ROMANIA, ATRAGE ATENTIA, TONE, ALIMENTE, RISIPA ENORMA, PROPUNERE LEGISLATIVA, FLORIN ALEXE, MANCARE, ONG, ORFELINATE, CAMINE DE BATRANI

BIROUL PERMANENT NATIONAL al PARTIDULUI NATIONAL LIBERAL (PNL) a inceput joi la Palatul Parlamentului. Aceasta este o zi decisiva pentru liberali care trebuie sa isi aleaga presedintele dintre cei doi candidati, ALINA GORGHIU, propunerea presedintelui ales KLAUS IOHANNIS si LUDOVIC ORBAN, fostul ministru al Transporturilor care este sustinut de fostul presedinte CRIN ANTONESCU.

UPDATE 13.58: VASILE BLAGA, co-presedinte al noului PNL:  “Salut alegerea ALINEI GORGHIU in functia de co-presedinte al marelui Partid National Liberal si sunt convins ca impreuna vom reusi sa atingem obiectivul curajos pe care ni l-am propus cu totii in urma cu jumatate de an: fuziunea deplina a PNL cu PDL si unificarea dreptei intr-o singura forta politica, puternica si determinata.

S-a facut astazi inca un pas in construirea celui mai mare partid de dreapta din Romania, noul Partid National Liberal. Ii asigur pe romani ca vom respecta mesajul pe care ni l-au transmis prin votul din 16 noiembrie si vom duce la indeplinire proiectul de tara propus si sustinut de presedintele KLAUS IOHANNIS. Doamne-ajuta!”

UPDATE 13.48: LUDOVIC ORBAN: “O felicit pe ALINA GORGHIU pentru ca a devenit presedinte al PNL. Chiar daca am fost in competitie, incepand de azi eu sunt alaturi de ALINA GORGHIU si voi face tot ce se poate ca sa demonstrez acest lucru. M-am simtit nedreptatit ca presedintele IOHANNIS a sustinut-o pe ALINA GORGHIU. Dar eu voi ramane in prima linie ca sa punem in practica programul inceput de KLAUS IOHANNIS si alaturi de presedintele PNL GORGHIU voi veghea asupra acestui lucru. ALINA GORGHIU are avantajul de a fi o figura mai noua in viata politica, iar acest lucru a ajutat-o in cadrul alegerilor. Intreaga mea experienta ii va sta la dispozitie ALINEI GORGHIU. Ii rog pe sustinatorii mei sa o sustina, de acum incolo, pe presedinta ALINA GORGHIU asa cum m-au sustinut pe mine in toata aceasta perioada”.

UPDATE 13.42: ALINA GORGHIU, noul presedinte interimar al PNL: “Vreau sa le multumesc colegilor mei care au inteles ca PNL este un partid mare, care a fost obligat in urma votului din 16 noiembrie care trebuie sa mearga intr-o alta directie. Ii multumesc lui LUDOVIC ORBAN pentru competitia civilizata care a avut loc azi. Indiferent cum era rezultatul votului de azi, eu si ORBAN vom sta la aceeasi masa. Vom da un semnal colegilor. Am perceput mesajele colegilor mei, sper eu, corect, si ele se suprapun peste vointa romanilor care au votat in 16 noiembrie. Aceste mesaje se raporteaza la o credibilizare a PNL, a Parlamentului si a politicii in general. O sa acceptam orice resursa de valoare, o sa ne deschidem ca partid. Trebuie sa reorganizam partidul si nu am uitat niciodata ca PSD este adversarul nostru. Il felicit inca o data pe LUDOVIC ORBAN si vreau sa-i transmit presedintelui IOHANNIS ca PNL va fi un partener de incredere al presedintiei”

UPDATE 13.32: KLAUS IOHANNIS: “Am finalizat ultimul BPN la care am participat. Mi-am anuntat demisia din PNL si din toate functiile din PNL pentru a fi in situatia potrivita de a prelua presedintia tarii. A fost aleasa presedinte PNL doamna ALINA GORGHIU si tin sa o felicit in mod public. Felul in care s-a votat imi demonstreaza ca partidul liberal se schimba in bine. Cu aceasta ocazie vreau sa multumesc public partidului meu de care m-am despartit astazi.”

UPDATE 13.30: MIRCEA IONESCU QUINTUS: “Am declarat ca este nevoie de o reimprospatare si de o reintinerire. Am declarat ca intreaga mea cariera m-am sprijinit pe voturile femeilor si ale tinerilor. Daca ar fi candidat ATANASIU si ORBAN as fi votat cu LUDOVIC. Am vorbit si cu ALINA si cu LUDOVIC si i-am sfatuit sa ramana in continuare uniti si sa conlucreze in folosul PNL-ului”.

UPDATE 13.18 : ALINA GORGHIU  este noul PRESEDINTE INTERIMAR al vechiului PARTID NATIONAL LIBERAL! AFLA REZULTATUL VOTULUI:  47 pentru GORGHIU, 28 pentru ORBAN. ALINA GORGHIU va fi si co-presedinte al noului PNL alaturi de VASILE BLAGA.

UPDATE 12.55: A inceput VOTUL! Cei 75 de membri prezenti isi exprima optiunea.

UPDATE 12.50: KLAUS IOHANNIS a luat, din nou, cuvantul, presedintele ales al Romaniei afirmand ca liberalii au dat Romaniei cele mai multe personalitati, dar si mai multe partide. 

UPDATE 12.20: Atat ALINA GORGHIU, cat si LUDOVIC ORBAN au vorbit, in discursurile sustinute in fata liberalilor, in termeni laudativi despre situatia partidului, ambii promitand unitate in PNL indiferent de rezultatul final al alegerilor de astazi.

UPDATE 11.58: ALINA GORGHIU si LUDOVIC ORBAN si-au depus oficial candidatura pentru functia de presedinte al PNL.

UPDATE 11.55: Crin Antonescu a luat cuvantul in cadrul BPN si a intrebat de ce se alege astazi un PRESEDINTE INTERIMAR. Fostul presedinte liberal a propus ca respectivul ales sa fie numit direct in functia de CO-PRESEDINTE al PNL.

UPDATE 11.50: CRISTIAN BUSOI A FOST ALES PRESEDINTE INTERIMAR LA SECTORUL 1, deputatul BOGDAN TAMPAU a fost validat  PRESEDINTE INTERIMAR LA FILIALA HUNEDOARA in locul lui MIRCEA MOLOT, senatorul ION LUCHIAN  a fost validat in functia de PRESEDINTE INTERIMAR LA FILIALA PRAHOVA in locul lui MIRCEA ROSCA.

UPDATE 11.20: In acest moment se discuta despre interimatele de la filialele partidului.

UPDATE 11.10: KLAUS IOHANNIS si-a dat DEMISIA din functia de presedinte al PNL declarand ca nu se va indeparta de partid. ” A fost o mare onoare si placere pentru mine sa fiu presedintele PNL. PNL va ramane partidul meu de suflet”, a declarat IOHANNIS.

UPDATE 11.00: Inainte de participarea la BPN, CRIN ANTONESCU, fost presedinte al PNL. a tinut sa lamureasca asa-zisul atac la adresa lui Klaus Iohannis si a precizat ca exprimarea lui a fost redata gresit de presa.

”Daca veti consulta textul, ceea ce va recomand, daca tot aveti aceasta aplecare, veti vedea ca nu am spus ”si”, am spus ”dar”. Diferenta dintre ”Dar” si ”Si” e mare, dar nu cred ca dumneavoastra sunteti predispusi la consideratii filologice. Cuvintele insa exista si ele au un rost”, a spus Crin Antonescu.

STIRE INITIALA

LUDOVIC ORBAN a anuntat joi, inainte de inceperea BPN al PNL ca nu intentioneaza sa se retraga din cursa. Acesta a amintit ca s-a retras in vara din cursa pentru sefia PNL, in beneficiul lui KLAUS IOHANNIS, insa nu va mai face acelasi gest inca o data.

“Astazi nu numai ca nu ma retrag, ci dimpotriva, imi afirm cu si mai mare tarie candidatura, pentru ca eu consider ca este o candidatura legitima, sustinuta de baza PNL, si care urmareste obiective precise: punerea in practica a programului prezidential si daramarea cat mai rapida a Guvernului Ponta”, a declarat ORBAN.

LUDOVIC ORBAN a mai afirmat ca, in cazul in care va fi ales copresedinte PNL, partidul va deveni cel mai loial partener al lui Klaus Iohannis, pentru aplicarea programului prezidential.

La randul ei, ALINA GORGHIU, candidat surpriza la sefia PNL, s-a declarat surprinsa de sustinerea presedintelui ales Klaus Iohannis, desi afirma ca se gandea la candidatura demult, ca aceasta este un raspuns la mesajul transmis de alegatori in 16 noiembrie. De asemenea ea a amintit ca s-a bucurat de sprijinul lui KLAUS IOHANNIS pentru functia de purtator de cuvant al PNL.

“Am venit sa imi prezint candidatura si sa obtin un vot. Nu pot sa va spun de acum cine castiga pentru ca va fi o competitie deschisa, corecta. ii urez succes lui Ludovic. imi dores foarte tare ca rezultatul acestei zile sa fie un interimat care sa duca la consens in PNL. (…) N-am venit sa il provoc pe LUDOVIC ORBAN. Oricare dintre colegii mei ar fi facut fata unei colaborari cu VASILE BLAGA. E ultimul lucru care ar trebui sa ne ingrijoreze.

Ma gandeam la candidatura asta demult. (…) Nevoia de aer proaspat in politica, nevoia de oameni noi si fete proaspete in politica l-am receptat corect. Indrazneala mea de azi vine sa concretizeze acest mesaj. Am decis ieri sa imi depun aceasta candidatura. Nu am stiut pana ieri la sedinta informala pozitia lui Klaus Iohannis. Mi se pare insa firesc daca KLAUS IOHANNIS va vrea sa comunice public o pozitie o va face”, a explicat ALINA GORGHIU.

Stire in actualizare.

Sursa foto: realitatea.net